Как да изберем SEO оптимизатор? Тънкости и клопки

1
142
Добави коментар
djunev
djunev

PR

21 юни 2020

Как да изберем SEO оптимизатор? Тънкости и клопки

Почти всички, които имат уебсайт, са изправени пред проблема за популяризирането му. Мнозина очакват да успеят сами, като се запишат на курсове за оптимизация за търсачките , докато други търсят специалист, който ще намери ефективни решения, които ще позволят на сайта да бъде по-търсен и популярен.

Изборът на SEO специалист, при цялата му очевидна простота, не е лесна задача. От една страна, има огромен брой оферти, с които пазарът е буквално засипан, а от друга, има реален недостиг на опитни специалисти, които добре познават работата си.

Без вашите собствени познания относно оптимизацията на уебсайтове, можете да направите грешка, която ще ви струва загубени пари и време. За да не стъпите на същата рейка като другите наематели, можете да използвате няколко прости правила, които са описани по-долу.

Вземете решение за изискванията към кандидатите

Преди да започнете да избирате специалист по сложна оптимизация, трябва сами да определите по какви критерии ще се ръководите по време на интервюто. Логично е, че специалист за такава работа ще трябва да притежава такива качества като:

Опит;

Инициатива;

Желание за развитие;

Отговорност;

Мащабно Мислене.

Нека разгледаме по-подробно всяко от качествата. Опитът е много важен и добре дошъл за всяка работа. В същото време опитът не трябва да се бърка с навика да се работи по определени модели. Такъв служител, който прави едно и също нещо от дълго време, може да причини повече вреда, отколкото полза, ако условията на труд се променят значително.

Работата престава да бъде рутина, започва да угажда с резултати, ако служителят, който я изпълнява, въплъщава своите инициативи. Задачата на оптимизатора е не само да изпълни задачите, но и да предложи свои собствени начини за решаването им.

Всички знаем, че човек постоянно се учи през целия си живот. Това важи в различна степен за различните специалности. За специалист по оптимизация непрекъснатото развитие е просто необходимо. Именно придобиването на нови знания гарантира, че такъв специалист е „в темата“.

След като се заемете с работата, важно е съгласуваността, което означава, че служителят не трябва да изчезва с поръчката и да се появява, когато пожелае. След като определи срок за доставка на работата на определена дата, той трябва да я достави навреме или в крайни случаи да получи забавяне след съгласуване с клиента.

Способността да мислите извън работата ще ви позволи да постигнете по-добри резултати, когато решения под формата на схеми не работят. Това качество е особено ценно, ако се подкрепя от знания и реален опит.

Изберете оптимизатор лично и внимателно

След като определите изискванията, трябва да погледнете как кандидатите им отговарят. Това, което кандидатите ще разкажат за себе си в автобиографията и лично със сигурност е заслужаващо внимание, но трябва да се провери.

Като цяло е по-добре да поканите някой, който наистина разбира това, на среща с кандидати. Ако такъв човек им зададе някои конкретни въпроси по темата за главен изпълнителен директор, тогава по отговорите или бъркотията можете да прецените нивото на обучение и опит. Такъв тест ще бъде много по-красноречив от въпросниците и възобновяващите.

Друг тест е да слушате как конкретен кандидат ще реши задачата. Важно е да се изяснят всички подробности и да се задълбочи в тях. Аматьорът едва ли ще успее да разкаже подробностите, защото той просто не е запознат с тях.

И накрая …

Мнозина решават кой да повери работата само на специализирана агенция или специалист. Смята се, че агенциите работят по-ефективно и постигат това, като разпределят отговорностите между няколко служители. Това наистина е вярно, ако екипът е ангажиран в определен брой проекти, без да се нарушава качеството на работа.

Но фрилансерите, които обикновено участват в малък брой проекти, са много ефективни. Също така е важно техните услуги да са много по-евтини.

Ако това не ви притеснява, споделете това, което четете във всяка социална мрежа – не е трудно, но за нас е много важно! Благодаря.

Статията ни е предоставена любезно от w-seo.com