Ливърпул – Кристъл Палас

1
142
Добави коментар
chaikata19
chaikata19

Ливърпул посреща Кристъл Палас на празния “Анфийлд” в среща от 31-ия кръг на Висшата лига. В сряда вечер “червените” ще опитат да направят нова крачка към титлата, която ще бъде първа за клуба от 30 години насам. Нека разгледаме тази среща в нашите футболни прогнози за днес.

 

Ливърпул осъществи вяло завръщане на терена след повече от три месеца на карантина. Лидерът в Премиърлийг гостува на Евертън в дербито на Мърсисайд, но срещата завърши без отбелязани голове – 0-0. Разбира се, няма нищо фатално за отбора на Юрген Клоп, който има преднина от 23 точки пред втория Манчестър Сити. За Ливърпул титлата в Англия е единствено въпрос на време.

 

Самият Юрген Клоп не изглежда особено притеснен в момента. Срещу Евертън той даде почивка на Мохамед Салах и го остави на пейката, а на негово място заложи на талантливия японец Такуми Минамино. Позитивно впечатление пък остави халфът Наби Кейта, който бе един от най-добрите за “червените” на терена.

 

Мохамед Салах получи почивка срещу “карамелите”, но очакваме той да се завърне сред титулярите в сряда. Египтянинът със сигурност ще донесе голяма разлика за Ливърпул, сравнено с играта им срещу Евертън.

 

Кристъл Палас от своя страна поднови сезона си с победа, която позволи на лондонския тим да се изкачи до 9-а позиция в класирането. Отборът на Рой Ходжсън гостува на Борнемут и спечели с 2:0 на “Виталити Стейдиъм”. Палас вкара и двата си гола през първата част, когато Миливойевич и Аю се разписаха.

 

Може ли Кристъл Палас да изненада неприятно лидера Ливърпул? В нашите футболни прогнози за днес вярваме, че отборът на Юрген Клоп ще отпразнува първа победа след коронавирус карантината. Кристъл Палас в никакъв случай не са лош отбор, но смятаме, че “червените” няма да допуснат втора поредна среща без успех. Освен това, предполагаемото завръщане на Мохамед Салах ще вдигне класата на Ливърпул.