Как да направим 3D снимка във Facebook

10
238
Добави коментар
AppFlow
AppFlow

Да, можете да използвате мобилното приложение, но не всички телефони поддържат опцията. Ако желаете да публикувате 3D снимка във Facebook от компютър, трябва да създадете втори файл за дълбочината. Пример: facebook.jpg – оригиналния файл facebook_depth.jpg – копие на файла Името на втория файл задължително трябва да завършва с _depth. Поддържа се и .png формат. Важно е да знаете, че снимките трябва да са с еднаква резолюция.

За създаването на файл с дълбочинна карта (facebook_depth.jpg), можете да използвате филтрите на Photoshop. Избирате Filter > Filter Gallery > Sketch > Chalk & Charcoal (или което най-добре подхожда на снимката Ви). Ако файла е с твърде много детайли можете да използвате и Filter > Blur > Gaussian Blur за да замъглите обектите. Принципа е следния, белите обекти са статични и колкото повече клони към черно толкова са по-динамични.

След като сме създали файла с дълбочина отиваме на желаната страницата във Facebook > Publishing tools > Create post > Photo/Video > Upload photos/video и селектираме и двата файла едновременно. Facebook ще ги съедини автоматично създавайки илюзията за 3D снимка.

Още информация по темата можете да намерите тук: https://www.facebook.com/help/414295416095269