Какви козметични процедури могат да се правят през лятото

1
111
Добави коментар
maskk
maskk

Независимо от времето през годината, трябва да изглеждаме винаги добре поддържани, красиви и привлекателни. Но в определен период от време, козметичните процедури за лицето и тялото са противопоказани и могат да причинят странични ефекти.

През лятото всеки от нас иска да изглежда особено свеж, съблазнителен и красив. Яркото лятно слънце, повишаващо настроението ни, за съжаление се отразява неблагоприятно на състоянието на кожата ни. Под влияние на ултравиолетовата светлина тя става по-тънка, дехидратира се, старите бръчки се задълбочават и се появяват нови, може да се появи нежелана пигментация, а повишеното изпотяване се превръща в друг проблем.

 

Как да поддържаме безупречен външен вид и какви процедури се правят най-добре през лятото – разказват експертите от Derma Expert.

През лятото кожата на лицето изисква дълбоко, но и нежно почистване. Праховите частици, които се утаяват върху влажната от пот кожа, създават просто идеални условия за развитието на патогени. Ето защо кожата на лицето трябва да се почиства няколко пъти на ден. Веднъж или два пъти седмично можете да правите леко почистване в салонни условия.

Поради постоянното излагане на слънчева светлина, горещи и сухи ветрове, кожата се пресушава. Овлажняващите маски от пресни плодове дават добър ефект, но те не могат да се сравняват с биоревитализация с хиалуронова киселина. Тази процедура овлажнява и компенсира липсата на хранене на кожата. Благодарение на този метод структурата на кожата се възстановява, еластичността й се повишава, контурът на лицето се затяга. Също така, по препоръка на лекар, може да се направи мезотерапия. Важно е да запомните, че всички процедури за инжектиране трябва да се извършват не по-късно от 10-14 дни преди отпътуване на море!

Благодарение на LPG техниката се елиминира увисването и неравностите на кожата, подпухналостта изчезва, а ефектът се постига безболезнено, с максимален комфорт. Такъв масаж е добър с това, че ви позволява ефективно да действате дори върху сложни зони – вътрешната повърхност на рамото, бедрата, корема. Процедурата има положителен ефект във всяка възраст и практически няма противопоказания.

 

Процедури, които могат да се правят през лятото

Мезотерапия – според козметолозите, процедурата за неинжекционна мезотерапия може да се извърши през летния сезон. Тази процедура ще осигури хидратация и хранене на кожата в горещото време. Освен че овлажнява и подхранва кожата, тя има и подмладяващ ефект, защото кожата получава не само спектър от витамини и минерали, но също така е наситена с кислородни молекули.
Ултразвуково и вакуумно почистване без киселини – козметиците препоръчват ултразвуково и вакуумно почистване на лицето и тялото без използването на киселини, тъй като те повишават фоточувствителността на кожата и може да причини изгаряния. След такава процедура е необходимо да се използват слънцезащитни продукти, за да се предпази кожата от слънчева светлина.
Лимфни дренажни – по време на тези процедури се активират повърхностни и дълбоко разположени лимфни съдове, които коригират фигурата. Също така през лятото е позволено да се извърши лифтинг процедура, като се използват радиовълни и инфрачервено лъчение. Според експерти, след тези процедури не е необходимо да избягвате слънцето.
Масаж на тяло и лице – през лятото е позволено да се правят всички видове масажи: релаксиращ, лимфен дренаж, както и масажи с помощта на маски и леки пилинги. Те перфектно възстановяват водния баланс на кожата и облекчават напрежението в мускулите.
Лазерна епилация – през летния сезон лазерна епилация може да се извърши на всички кожни зони. Дори да имате лек тен, трябва да изчакате 2-3 седмици и можете спокойно да преминете към лазерно обезкосмяване.

Процедури, които не се препоръчват през лятото

Премахване на бенки, папиломи и паякообразни вени – в онези части на тялото, които са с дирекно излагане на слънцето (лице, шия, рамене, деколте, ръце) е противопоказано да се извършват процедури за отстраняване на новообразувания.  Изключение могат да бъдат тези хора, които не отиват на почивка в топлите морета и са сигурни, че ще прекарат лятото в офиса и на затворени места далече от слънчева светлина. Но е по-добре да оставите тази процедура през есенно-зимния период. През летните месеци излагането на слънчева светлина е твърде интензивно.
Процедура на пилинг – не забравяйте, че през лятото дори повърхностният пилинг може да причини частична пигментация на кожата на лицето и тялото. Нарушава състоянието на демаркационната линия и дълбоко води до хиперпигментация, когато цялото лице е покрито с тъмни петна и белези. Затова е по-добре да отложите процедурата за пилинг за по-студените сезони, когато слънцето не е толкова активно.
Избелване на кожата на лицето и тялото – през лятото е по-добре да се въздържате от избелване на кожата, тъй като в случай на излагане на слънце след тази процедура може да има множество изгаряния.

 

Лятото е чудесно време в годината за релакс! Обичайте себе си и оставете красотата ви да цъфти още по-ярко през лятото и да се превърне в гаранция за добро здраве и настроение в студения сезон, а квалифицираните специалисти на Derma Expert винаги ще намерят правилното решение за вашия проблем! Бъдете винаги красиви, поддържани и обичани!

Беше ли полезно? Оценете ни!

Какви козметични процедури могат да се правят през лятото
Независимо от времето през годината, трябва да изглеждаме винаги добре поддържани, красиви и привлекателни. Но в определен период от време, козметичните процедури за лицето и тялото са противопоказани и могат да причинят странични ефекти. През лятото всеки от нас иска да изглежда особено свеж, съблазнителен и красив. Яркото лятно слънце, повишаващо настроението ни, за съжаление […]

5
1
5
2

Славина Дончева

Славина Дончева е завършила Медицински Колеж, Козметология, Медицинска Козметика, Връзки с обществеността, Здравен Мениджмънт и има 9 годишен опит като управител на най-голямото градско спа в България до 2013 г.

От 9 години е управляващ собственик на верига от салони за красота „Дерма Експерт“ и преподавател в собствена школа за красота. Притежава изключителен опит в управлението на салони, спа центрове, маркетинг и реклама и организиране на различни обучителни събития.