Развод по взаимно съгласие – какво е нужно да се стартира процедурата

1
195
Добави коментар
georg4610
georg4610

Най-общо казано, разводът по взаимно съгласие, е онази процедура, служеща за разтрогването на брачните взаимоотношения бързо, лесно и без излишни главоболия. Оказва се, че това е най-предпочитаният начин от двойките у нас, а и по целия свят. Това се дължи на два основни фактора – скорост и цена.Процедурата протича значително по-бързо, в сравнение с онази, по исков ред. Услугата, която трябва да заплатите на избрания от вас адвокат, също струва значително по-евтино. Разбира се, това съвсем не са всичките предимства. Съпрузите получават възможността самостоятелно да преценят как възнамеряват да им протекат взаимоотношенията в бъдеще.

Какво се изисква за стартирането на самата процедура?

Това е основният въпрос, вълнуващ двойките, които възнамеряват да прекратят своите законни взаимоотношения. Затова смятаме, че статията ще ви бъде от изключителна полза. Бихте могли да почерпите нужната информация и да си отговорите на не малко въпроси, вълнуващи ви в такъв момент.

Първото и най-важно нещо е да попаднете на наистина добър адвокат, на който бихте могли да поверите не само финансовото си състояние, но и информация за интимния ви живот. В случай, че вече сте избрали човек, който желаете да се заеме с разрешаването на казуса ви, то следва да си уговорите среща, на която препоръчваме да присъстват и двамата съпрузи.

Важно е да стигнете до консенсус при разрешаването на цялостната ситуация. Ето тук е моментът, в който трябва да се включи бракоразводният ви адвокат. Като компетентно лице, той е длъжен да ви предложи различни варианти, които да устройват и двете от страните.

Ако юристът, на който възнамерявате да поверите брака си, е истински професионалист, то това ще си проличи още от самото начало. Само един компетентен адвокат умее ловко и цивилизовано да се справи с появилото се напрежение и да отстрани спорните моменти, така че и двамата съпрузи да са максимално удовлетворени.

Развод по взаимно съгласие – споразумението

Едва ли сте наясно с това какво включва самото споразумение, ако за пръв път попадате в ситуация, налагаща прекратяването на законни взаимоотношения. Това е въпрос, който задължително следва да обсъдите с правното лице. Той е човекът, който не просто ще ви го разгърне, но и търпеливо да отговори на множеството запитвания, отправени от ваша страна.
Основният въпрос, който включва споразумението, се свързва с децата.

Важно е да се уточни при кого от двамата родители ще живеят наследниците им след развода, както и това какъв ще бъде режимът на втория родител. Размерът на издръжката е вторият въпрос с фундаментално значение, който задължително се обсъжда и съгласува.

В случай, че се нуждаете от консултация с истински професионалист или пък сте в търсене на компетентен адвокат, то съветваме ви да посетите SBKLaw.bg. Там ще попаднете на изваяни професионалисти, за които бракоразводните дела са като детска игра.

Луксозни коли за бал от SpeedyCars.eu