Защо да закупите недвижим имот във Варна?

1
126
Добави коментар
apartamenti
apartamenti

Защо да закупите недвижим имот във Варна?

Може да срещнете дългоочакваният и мечтан от вас дом в един от най-модерните и съвременни градове в страната като Варна. Крайморският ни град, превърнал се в Морската столица на България със своите слънчеви плажове, морски бриз и романтични летни вечери е предпочитана дестинация както от нашите граждани така и от много туристи. Варна е любимо място за отдих за лятна почивка и за всички ценители, които искат да се заредят с глътка изкуство за душата.

Морската ни столица получава постоянна имиграция и поради икономическите възможности, които предлага и разбираемо е по-скъп от околните градове по отношение на цена за квадратен метър в пазара на недвижимите имоти.

Много хора предпочитат морския ни град за закупуване на жилище за живеене или с цел инвестиране поради благоприятния му климат, спокойния начин на живот в уникалните жилищни комплекси в близост до морето както и заради устойчивото развитие на туризма и модернизирането на града. Решаващ фактор е и наличието на висшите училища, в които се обучават студенти от цялата страна и от различни други държави.

Недалеч от Варна се намират най-популярните морски курорти в северното ни Черноморие – „Св.Св. Константин и Елена“, курорта „Златни пясъци“, комплекс „Чайка“ и др. Различните исторически и природни забележителности както и редица възможности за забавления в града и нейните околности, привличат интереса на нашенци и чужденци.

Разглеждайки обявите за продажба на апартаменти във Варна, намирането на желания имот е много по-лесно. Нашият портал за недвижими имоти предлага продажба на апартаменти от собственик във Варна, от агенции за недвижими имоти, от строители и ипотекирани имоти от банки.

Какво трябва да знаете, когато търсите да купите недвижим имот във Варна?

Купуването на недвижим имот е голяма крачка. Трябва да бъдете много внимателни и прецизни при избора си, особено ако купувате за постоянно пребиваване. Има много критерии, по които да се ръководите и сравнявате обявите за продажба на апартаменти във Варна. Важно е да си изясните апартамент с каква квадратура си търсите в града.

Сред възможните предложения вариращи от едностайни до многостайни апартаменти и къщи, трябва да направите правилния избор за себе си. Ориентирайте своето търсене към алтернативи в райони близки до вашия жизнен стандарт, с добра транспортна инфраструктура и имащи висока инвестиционна стойност.

За да намерите стойностен имот с най-добра локация за вас е нужно да направите обстойно търсене сред предлаганите актуални обяви за продажба на апартаменти във Варна.

Местоположението е основен критерий, който директно влияе върху пазарната стойност на недвижимите имоти. Това може да проличи от обявените цени на квадратен метър за продаваните жилища в отделните региони.

Реалистична ли е цената посочена за имота е другият въпрос, на който да обърнете внимание. Някои продавачи надуват прекалено цените далеч от истинската им стойност, на която са оценени. И не на последно място, когато инвестирате в недвижим имот във Варна, трябва да знаете, че близостта до големи булеварди, удобен градски транспорт, паркове и заведения ще повишат качеството ви на живот, а също така ще имат и положителен ефект върху стойността на апартамента- цената му ще нарасне!

Къде са най-евтините апартаменти за продажба във Варна?

Не е нужно да имате задължително висок бюджет, за да инвестирате в покупка на недвижим имот. Следвайте няколко основни критерия при търсене на евтин имот за покупка, а именно:

Район – Най-важният критерий, по който се водят купувачите на недвижим имот е местоположение. Цените на Апартаментите и къщите в квартали, които са по-отдалечени от центъра на Варна, са по-ниски. В момента най-евтините имоти във Варна са в кварталите „Владиславово“ , „Възраждане“, „Аспарухово“ , „Виница“, също и „Кайсиева градина“

Строителство – предлаганите евтини имоти най-често са старо строителство и панелки.

Квадратура – обяви публикувани под заглавия например „многостаен апартамент “,понякога могат да ви заблудят. Този голям многостаен апартамент може да се окаже всъщност имот с реални размери от 45 – 55 кв.м. Затова важно е да се гледа квадратурата на имота, а не да се водите по заглавието на обявата. Съвсем логично е да се направи заключението, че на пазара имоти с по-малка площ се предлагат на по-ниски цени.