Левски задрасква и Спиерингс – SportVox

1
228
Добави коментар
sheri
sheri

Нещата между Левски и нидерландеца Стайн Спиерингс вървят към раздяла. Той не по­пада в плановете на Георги То­доров и от „Герена“ ще опи­тат да продадат офанзивния халф.

Спиерингс бе привлечен от сините в началото на годи­ната. За него те броиха тран­сферна сума на Валвайк. Стайн пристигна по изричното на­стояване на Петър Хубчев. Бившият треньор разчиташе твърдо на него, но Георги То­доров не го прави. Срещу Сла­вия (1:2) в един момент сини­те бяха без халф на игрището, но специалистът така и не пу­сна Спиерингс – стори го едва в 90-ата минута. Като причина бе обявено, че той е пропуснал 2 тренировки заради раждането на детенцето му. Халфът обаче не хваща окото на Тодо­ров и треньорът иска друг тип футболист, който да играе зад нападателя.

Чистката в Левски вече стартира. От клуба вече си тръгнаха четирима чужденци – черногорският национален вратар Милан Миятович, се­негалският дефанзивен халф Кали Тиам, португалският полузащитник филипе Нашименто и австрийският нападател Дени Алар. За да се намали дра­стично бюджетът за следва­щия сезон, на „Герена“ ще трябва да има и други, които да се освободят.

От „Герена“ вече са предложили ганайското крило Насиру Мохамед на бившия му клуб Хекен. Той бе взет от шведите миналото лято, но така и не стартира в шампионатен мач за Левски. Сините платиха за правата му 300 хиляди евро, а сега ис­кат само 100 хиляди. Арженти­нецът Франко Мазурек също ще трябва да се оглежда за нов тим – ще бъде продаден срещу неголяма сума. Оферти се ча­кат и за исландския национал Холмар Ейолфсон и бразилеца Паулиньо.