Да бъдеш жената на Тоти е унизително. Но до него ще бледнее и папата

6
300
Добави коментар
versai
versai

„Знаете ли какво – понякога да си съпругата на Франческо Тоти е унизително – каза Илари Блази в шоуто „Che tempo che fa“ в началото на годината. – Когато сме заедно, всички обръщат внимание само на него. Дори и мъжете.“

От близо 20 години Илари редовно се появява в най-рейтинговите италиански предавания и има повече от милион последователи в Instagram, но да се конкурира със славата на съпруга си е невъзможна мисия. Франческо сложи край на кариерата си преди три години, но популярността му не спада. Просто е голяма фигура в световния футбол.

Бившият капитан на Рома в момента е без работа, след като напусна директорския пост на „Олимпико“ след скандал, но медиите на Апенините съобщават, че е отворил мениджърска агенция и скоро се завръща в голямата игра.

Sky пък подготвя минисериал за легендата по автобиографията му и в момента тече кастингът. Почти всеки ден в спортните издания в Италия се пише за Принца на Рим, както е неизменно вече почти четвърт век.

Започвате да разбирате Илари, нали? Както обичат да казват тифозите на Рома: „До Тоти би бледнял и папата“. Но в началото на века Блази също беше много популярна.

Историята на запознанството им е доста любопитна. Като от филм.

Футболистът се влюбва в нея от телевизионния екран и търси начин да се запознаят. Първоначално обаче събитията не се развиват в негова полза. През 2002-ра родената в Рим Илари вече се е преместила и установила в Милано, а на всичко отгоре е и сгодена. Тоти обаче не се отказва. Чрез общи познати стига до по-голямата ѝ сестра Силвия, която изиграва голяма роля в романса им.

„Ужасно съм ѝ благодарен, че не ме отсвири. Благодарение на нея имах шанса да се запозная с Илари“, пише Капитана в книгата си.

В началото на януари 2002-ра двамата се срещат в заведение. „Втурнах се в ресторанта, изпълнен с надежда, но не се получи както очаквах. Компанията на Илари пристигна от парти, а тя беше много ядосана, защото си бе загубила телефона. Музиката беше твърде силна, а тя непрекъснато разговаряше от слушалките на приятелите си. Когато Силвия ни запозна, само ми подаде ръка. Осъзнах, че това не е най-подходящият момент за по-близко запознанство“, разказва бившият футболист.

Няколко дни по-късно Тоти намерил номера на Илари. „Радвах се, че е позволила на приятелите си да ми го дадат, а още повече се зарадвах, когато разбрах, че е много далеч от футбола и няма представа кой съм. Независимо как щяха да се развият нашите отношения, те щяха да бъдат честни. Това рядко се случва на футболистите“, обяснява той.

Решава да ѝ изпрати sms. „Получих отговор – учтив, но същевременно хладен.“ Блази обаче се съгласила на нова среща. И на още една, и на още една… А с всяка нова Франческо се влюбвал повече. „Тя беше не само много красива, но и умна, забавна и доста сериозна за своите 20 години. Много специална“, пише той в книгата.

Често можете да чуете, че Тоти се е оженил за фенка на Лацио, но това е силно преувеличено.

Вече стана въпрос, че Илари не се е интересувала от футбол до запознанството им, а единствено баща ѝ е бил лациал. От 17-годишна започва работа като модел и телевизионна водеща, но никога не се е занимавала със спорт.

Първият мач на Блази на живо на стадиона е римското дерби на 10 март 2002 г., на което е поканена от бъдещия си съпруг. Тогава Тоти е на 25 и вече капитан на „вълците“. Журналистите в страната вече се прехласват по него и го сочат като бъдещ кавалер на „Златната топка“.

В утрото преди мача сестрата на Илари казва на Франческо, че тя няма да дойде, тъй като е останала в Милано с приятеля си.

„Тя никога не го беше споменавала пред мен по време на срещите ни. Мислех си, че ме харесва. Осмелих се и си подготвих фланелка за под екипа с надпис, посветен на нея. А когато разбрах, че няма да дойде на мача, не ми беше до никакъв футбол“, спомня си Капитана.

След обедното хранене със съотборниците си Франческо не издържал и изпратил съобщение на Илари, за да я попита как е.

„Скоро стигам гарата.“

„Накъде?“

„Как така накъде? Към Рим, към теб. Нали ме покани на мач?“

Игра на една врата. Рома гази съперника, а двайсетина минути преди мача води с 4:1 с четири попадения на Монтела. Тоти лети по терена и е замесен във всяко от попаденията, но така и не успява да се запише сред голмайсторите. До 73-тата минута, когато вкарва с изумителен прехвърлящ удар извън наказателното поле.

„Сега трябва да изтичам пред трибуна „Монте Марио“ – помислих си аз. – Знам къде седи. Свалих екипа си, а под него беше тениска с надпис „Ти си единствената“. След мача журналистите ме атакуваха с въпроси за какво става въпрос. Отговорих им, че е за нашите тифози в „Курва суд“. „Но ти показа надписа пред Монте Марио…“ „Довиждане“.“

Вечерта след дербито е (без)паметна. Купон и песни до зори. Илари също празнува с „вълците“. Компанията е огромна. На следващия ден обаче излизат само двамата. Отиват на кино, а после и на ресторант. Идва време за първата целувка.

„Боже, Боже! Футболист и телевизионна водеща – най-баналната двойка, която можеш да си представиш в Италия“, възкликва Илари. „Нека я направим специална“, отговаря Франческо.

„Ако в този момент ме бяха попитали на кое място е Рома в класирането, нямаше да мога да отговоря. Мислех само за нея“, спомня си той.

Илари бързо започва да осъзнава колко популярен е новият ѝ приятел. Където и да отидат, отчаяни фенки следват Франческо по петите за снимки и автографи. В сърцето на Тоти обаче вече няма място за други жени.

Двамата се женят на 19 юни 2005 г. в църквата Санта Мария, близо до Колизеума, а сватбата им се предава пряко по телевизията.

Седмици преди тържеството възникват два проблема. Илари разбира, че е бременна и трябва да преправя роклята си, а моделът Флавия Венто заявява, че наскоро е правила секс с Франческо.

Естествено, той отрича. Казва, че я е виждал всичко на всичко два пъти, като и двата пъти са били в голяма компания, а не сами. Илари се доверява на любимия си и отхвърля слуховете.  Но историята не свършва дотук. Няколко дни по-късно Вито Скала, треньорът по физическа подготовка на Тоти и един от най-добрите му приятели, получава обаждане от папарака Фабрицио Корона.

Той твърди, че има компрометираща снимка и иска 50 хил. евро, за да не я даде на жълтите издания.

Вито обсъжда ситуацията с брата на Тоти Рикардо и плащат парите. Франческо настоява, че не е знаел за това и че не би дал парите, тъй като не е имал какво да крие.

Корона и Блази се засякоха в риалитито „Биг Брадър VIP“ през 2018 г., а вероятно можете да се досетите какви реплики си размениха.

Най-вероятно папаракът не е разполагал с нищо и е изкарал лесни пари на гърба на звездата, но това вече няма значение. Важното е, че връзката на Тоти и Блази просъществува и са заедно и до днес.

Но през годините любовта им стигаше до своите критични моменти.

Сега Франческо казва, че се срамува от това, но преди сватбата ѝ поставил ултиматум да напусне телевизията. „Споровете със съвременните жени винаги се печелят от тях. Илари е много по-сериозна от мен и понякога се държи така сякаш ми е по-голям брат. Животът показа, че тя е била права. Завръщането в Рим беше достатъчно телевизионната ѝ кариера да продължи успешно и да не влияе на семейния ни живот“, пише Тоти в автобиографията си.

„Мисля, че той ме ревнуваше заради работата – смята пък Блази. – Но веднага му изясних какви са приоритетите ми и той се съгласи.“

Принца на Рим обаче нямало как да се съгласи, когато Илари взела домашен любимец, без да се посъветва с него. Котка.

„Избеснях. Тя купи „сфинкс“ без козина и я кръсти Дона Паола. Почти се разведохме. Илари искаше котка на всяка цена, но аз бях непреклонен, че не искам. В един момент я домъкна вкъщи. Но така е… В крайна сметка всички решения в това семейство се взимат от нея. Не си говорихме няколко дни, но постепенно аз също се влюбих в котката.“

На въпрос за четвърто дете Илари се шегува (или не): „Франческо иска още деца? Аз решавам! Така че ще спрем на три.“

Според нея съпругът ѝ винаги я слуша, като единствената причина за големите спорове сега е климатикът. „Случва се в три сутринта да се разкрещим. Да е свежо в спалнята е приятно, но не и да ни застигне „бялата смърт“, обяснява Блази.

Властната телевизионна водеща повлия и на кариерата на Франческо.

През 2005 г. той бе силно желан от Реал Мадрид и вероятно бе склонен да тръгне към „Бернабеу“. „Илари ме убеждаваше, че там, едва ли не, няма какво да се яде и че самият аз не искам този трансфер. Иначе била склонна да се преместим“, с чувство за хумор разказва Тоти. И със сигурност от проверката на времето е наясно, че е била права. Както почти винаги във връзката им.

Франческо знае, че може да разчита на жена си във всяка ситуация: „Ако нощем се включи алармата, се преструвам, че спя. Знам, че тя ще провери какво се случва.“

Това се нарича доверие, нали?