Това лято седмиците на модата ще бъдат дигитални

1
150
Добави коментар
svetla58
svetla58

Това лято международните модни седмици ще се провеждат в цифров формат. Така те позволяват, от една страна, да реализират всякакви творчески проекти, за да привлекат и забавляват публиката. От друга страна, спазват правилата за социално дистанциране. 

 В Париж Федерацията за висша мода обяви, че haute couture колекциите ще се показват в периода 6 of 8 юни. А от 9 до 13 юли ще можем да проследим мъжките колекции от Paris Fashion Week. А дигиталната седмица на модата в Милано ще се проведе от 14 до 17 юли и ще комбинира дамска и мъжка мода. 

В миналото, като част от седмиците на модата Haute Couture, станахме свидетели на представянето на Джон Галиано за Christian Dior пролет-лято 1998 г., което се проведе на стъпалата на операта Garnier, както и на впечатляващото шоу на Карл Лагерфелд в Grand Palais през 2015 . Сега Френската федерация на висшата мода ще проведе онлайн ревютата есен-зима 2020: модните къщи ще показват филми, а някои – ексклузивни реклами. Валентино например си сътрудничи с легендарния фотограф от Vogue Ник Найт.

Няколко къщи все още липсват от графика за сезона. Дебютът на Chitose Abe с колекция кутюр за Жан Пол Готие (първата от поредица, създадена от поканени дизайнери), както и завръщането на Balenciaga на сцената на висшата мода и шоуто Givenchy с новия креативният директор, са отложени .