3 рецепти как да си направим сами домашна пица у дома

1
147
Добави коментар
albenapet
albenapet

Приготвяне:

30 мин

Готвене: 60 мин

Общо: 90 мин

Хранителна стойност: 500 kcal

Знаете ли, че пицата е едно от най-популярните ястия на планетата ? Търсенето на нея е по-голямо, отколкото на повечето видове американски бързи храни, а първото място бе заето здраво от неаполитанската пица. Не можете да застанете срещу италианската класика ! Пицата е по-нискокалорична от лазанята.. В нея, като на сандвич, можете да поставите каквото и да било. И основното предимство, разбира се, е времето за готвене – от 15 до 40 минути.

Всичко зависи от избраното от вас тесто, а днес ще ви кажем как да приготвите основата за пица по три различни начина. Ще намерите и малък лист за мами, който ще ви помогне да се справите с приготвянето на италиански ястия много бързо.

 

Рецепта за домашна пица

Красивият, богат, разнообразен пълнеж, за който ще говорим по-късно, се крие под основната съставка на италианското семейно ястие – блата. Готвенето започва с тестото и от него зависи какъв вид пица ще излезе

 

Тесто за пица от кисело мляко

Ако целта ви е нежно и в същото време тънко тесто, ще ви трябва кисело мляко Радва с минимален брой продукти и, разбира се, скоростта на готвене.

Ще ви трябва:

160 г пшенично брашно 200 г натурално кисело мляко 1 ч.л. бакпулвер сол на вкус

Разредете солта в киселото мляко, добавете брашното с бакпулвера и омесете меко тесто. Не е необходимо да втасва, просто го разстелете и изпратете във фурната с пълнежа.

 

Бързо тесто за пица с мая

Тази ще удължи процеса с още 20 минути, просто защото трябва да втаса. Въпреки това тестото с мая прави пицата сочна и безумно нежна, така че за това трябва да изчакате малко.

Ще ви трябва:

480 г пшенично брашно 200 мл вода 1,5 с.л.  мая 3 супени лъжици зехтин

Смесете брашното със сол и мая, добавете вода и омесете твърдо тесто, като добавите малко зехтин. Оставете го да нарасне двойно, преди да разточите основата на тестото.

 

Тесто за пица с майонеза

Бързо като с кисело мляко, но по-интензивно и мазно. Омесете го възможно най-просто, силно се препоръчва за пица .

Ще ви трябва:

160 г пшенично брашно 4 супени лъжици майонеза 2 яйца 4 супени лъжици заквасена сметана 0,5 ч.л. сода

Разбийте яйцата, смесете ги с майонезата и заквасената сметана. Добавете брашното със сода и омесете тестото. След това сложете в тиган и разпределете върху дъното. Въз основа на това пицата ще бъде готова след 10 минути.

Сега знаете как да приготвите тестото, а пълнежът може да бъде всичко: от домати и сирене до смес от салам, чушка, маслини и какво иска душата ви. Това обаче не е всичко. Ако искате да приготвите пица в тиган , майонезата със заквасена сметана е най-добрата идея и това ще ви отнеме около 15 минути на среден огън.

Още по-нежната пица се получава в микровълновата. Всяко тесто ще свърши работа, но има няколко неща, които не трябва да забравяте

Сложете тестото в по-дълбока форма. Разстелете пълнежа отгоре. Покрийте съдовете с хартия за пица. Използвайте много сос, за да го накиснете добре и да не изсъхне. Гответе пица с тесто без мая за 10 минути, а с мая още по-малко – 6 минути.

Само си представете този аромат от прясно отворена фурна.  Да, определено си струва да научите как да приготвяте пица по всякакъв възможен начин. И не забравяйте: че е по-вкусно, отколкото в скъп италиански ресторант, ще се окаже само у дома.