Защо да не опитате: Джогинг с бебешка количка

1
149
Добави коментар
clashbade
clashbade

Как да съчетаем поддържането на добра физическа форма с разходките на бебето

Преди бременността сте имали по-динамично ежедневие и сега се опасявате, че трудно ще си върнете навиците? Вярно е, че за интензивни тренировки в залата може и да не ви достигне времето, но активност определено няма да ви липсва. Варианти за съчетаване на поддържането на добра физическа форма и разходка на бебето винаги има, стига да сте готови да експериментирате.

Чували ли сте за джогинг с бебешка количка?

В момента сте привилегировани, дори да не го оценявате, защото скоро ще бягате след прохождащото дете и ще се чудите как да го опазите от всички препятствия. Днес обаче вие определяте темпото и избирате маршрутите, по които да минете. Ако в близост до дома ви има парк или дори малка алея за удобство на превозното средство на бебето, може да се възползвате от опцията да побягате заедно.

Кои бебешки колички са подходящи

Тези препоръки не са абсолютен закон, но са съобразени с вашия комфорт. Добре е количката е снабдена с надуваеми гуми, за да ви гарантира стабилност, ако има неравности по пътя. С нея ще чувствате и повече лекота при движенията.

За предпочитане са онези бебешки колички, които имат четири колела. Триколките не са за екстремни занимания, освен ако не са специализирани за целта, каквито също има на пазара. Те са предназначени именно за спортуващи професионално и запалени майки, които не искат да правят компромиси след раждането. Разликите се състоят в това, че техните гуми са разположени на по-голямо разстояние и стоят твърдо на съответната настилка.

Теренът също е от значение

Разбира се, че е желателно да бягате на гладък терен, но у нас не винаги има такива, дори и в парковете. Все пак избягвате да тичате по тротоари и прекалено разбити пътища, а се насочете към алея, която има по-фина повърхност. Това е важно, за да съхраните здравето на краката си.

Опознайте терена преди да започнете със спортната дейност!

Ако знаете къде има дупки, възможни опасности или камъни, ще се ориентирате бързо и няма да сте застрашени от изненади. Не забравяйте, че сега носите отговорност не само за себе си, но и за бебето и не може да допуснете залитане и рисково накланяне на бебешката количка.

Обезопасете бебето

Коланите, поставени на всички бебешки колички, са задължителни, ако искате да си осигурите пълноценно спокойствие по време на атлетичните занимания. В зависимост от времето навън, покривайте новороденото с комарник или дъждобран, за да може то да се чувства защитено по време на преходите.

Не си позволявайте да отвличате вниманието си с дигитални устройства или дълги разговори при случайни срещи, за да сте нащрек какво се случва с бебето и да реагирате при нужда.

Бебешки колички от Гуга: https://www.guga.bg/bebeshki-kolichki

Post Views:
7

Continue Reading