Тигрово око – свещен камък още от времето на пирамидите

3
186
Добави коментар

Безспорно тигровото око с неговите преливащи тонове е много красив камък, който лесно привлича вниманието. Какво обаче знаем за него и кои са свойствата му които можем да използваме.

Тигрово око – свещен Камък още от времето на пирамидите История на тигровото око

Древните египтяни са считали този камък за свещен и свързващ нашето съзнание със света на боговете. Изработвали са очите на статуите на боговете от всички варианти на тигрово око, защото са вярвали, че то носи вътрешна сила да вижда в бъдещето.

Считали са, че камъка съчетава светлината и силата на Ра – бога на слънцето и Геб – бога на земята и богата реколта. Древните римски воини са носели талисмани от тигрово око за защита в битката и за смелост.

 

Фън шуй пирамида за пари в дома от Тигрово око Видове тигрово око

Освен класическото тигрово око, което е в жълто – кафяво има и червено тигрово око, което е в медно червени и кафяви оттенъци, сиво тигрово око познато още като соколово око и син вариант, също известен като соколово око. Всички разновидности имат едно и също значение във Фън шуй и Езотериката.

Красив дамски медальон от Тигрово око с елегантен обков Свойста на тигровото око

Тигровото око се счита за камък на смелостта, здравето и богатството. В магията се използва за привличане на пари и усилване на сетивата и като символ на елемента Земя.

Усилва способността да помните и усвоявате знания, отключва скрития потенциал и ви помага да мислите нестандартно.

Тигровото око във фън шуй

Според експертите, тигрово око в дома привлича пари и късмет. Това е камък на елемента Земя.

Тигровото око в астрологията

То е силен амулет за зодия Козирог, Близнаци, Дева и Овен.

Бижута, сувенири, зодиакални амулети и камъни тигрово око може да закупите тук: бижута, сувенири и подаръци от тигрово око Как да пречистите камъните си може да научите тук: как да пречистим полускъпоценните си камъни

Как да заредите с енергия полускъпоценните камъни може да научите тук: Зареждане на полукспоъценни камъни

Ако статията Ви е харесала, молим да я споделите, за да достигне повече хора!