5 начина да защитите кожата си през лятото

1
176
Добави коментар
Smarkethink
Smarkethink

Топли слънчеви дни, дълги разходки по плажната ивица или в планината и повече релаксиращи моменти. Лятото вече е в разгара си и е време да му се насладим пълноценно. Колкото и да обичаме този сезон обаче, не бива да забравяме, че слънчевите лъчи могат да нанесат сериозни вреди на нашата кожа.

Най-уязвима е зоната на лицето. Ако не използваме подходяща козметика и не нанасяме околоочен крем, бихме могли да получим сериозни кожни раздразнения, зачервяване или образуване на пигментни петна. През лятото обикновено излагаме по-продължително време кожата си на влиянието на директните слънчеви лъчи. Всъщност лъчението от Слънцето има сериозни последици за здравето, част от които са изгаряне и ускорено стареене на кожата. В настоящата статия ще ви дадем някои полезни съвети, чието прилагане ще ви помогне да предпазите ефективно кожата през лятото.

Използвайте козметика преди и след излагане на слънце

Ежедневното нанасяне на слънцезащитен продукт е един от най-лесните и високоефективни начини за защита от вредното влияние на ултравиолетовите лъчи. Задължително нанасяйте слънцезащитните продукти поне 20 минути, преди да излезете навън. Стриктно проверявайте и срока на годност, особено ако съхранявате козметика от миналото лято, защото активните съставки могат да изгубят своето действие. Обикновено е трудно да се съчетават защитни продукти с козметика за мека и блестяща кожа, затова ви препоръчваме три ефикасни продукта, с които ще подготвите, предпазите и успокоите кожата през лятото, докато сте изложени на слънце или след това. Biologique Recherche предлага Préparation U.V., Protection U.V. и Réparation U.V. Тези продукти са богати на растителни активни съставки, които стимулират естествения тен и едновременно предотвратяват появата на пигментни петна. Réparation U.V действа успокояващо и регенерира кожата през лятото след излагане на слънце, благодарение на хидратиращи вещества в състава му.

Приемайте повече вода през летните дни

Слънцето и горещината допълнително изсушават кожата през лятото и оставят тялото дехидратирано. Приемът на поне 1,5 литра вода на ден повишава жизнения тонус, зарежда тялото с енергия и се грижи за блясъка и еластичността на кожата. Водата доставя жизненоважни елементи и минерали на тялото, а добрата хидратация предотвратява изсушаването на кожата. Заедно с това, колкото повече вода приемате през лятото, толкова по-лесно ще се освободите от натрупаните токсини и мазнини. За почитателите на фрешове и смутита също имаме добра новина. Прясно изцеденият плодов сок или здравословното смути помагат за правилната хидратация на организма и могат да заменят част от задължителния ежедневен прием на вода.

Избягвайте най-горещите часове на деня

Всички знаем, че слънчевото греене е най-интензивно в периода около и след обяд, или това е времето между 11 и 17 часа. Ако планирате почивка на морето, не оставайте на плажа през целия ден или изберете някое прохладно и сенчесто място, където да прекарате „рисковите“ часове. Не се заблуждавайте от приятния бриз на морето или студената вода, които намаляват усещането за топлина. Истината е, че действието на UV лъчите продължава да бъде силно през целия ден. В планината, където температурите обикновено са по-ниски, опасността от слънчеви изгаряния също съществува и в повечето случаи тя е дори по-голяма, особено по високите открити части на планините. Затова винаги носете слънцезащитен продукт и бутилка с вода със себе си.

Обърнете внимание на дрехите и аксесоарите, които носите

През лятото е добре да изберете облекла в по-светли цветове, изработени от естествени материи. Памучните и ленените дрехи по-лесно абсорбират влагата и не прилепват по тялото. Тъмните цветове от своя страна привличат слънцето, затова е препоръчително да се избягват. Защитавайте зоната около очите, като ползвате тъмни слънчеви очила с висок UV индекс. Друг задължителен предпазващ аксесоар е шапката, която защитава главата от силните слънчеви лъчи.

Лятото изисква специално отношение към външния вид на кожата. За да бъдете здрави, да се чувствате и изглеждате добре, е важно да полагате повече грижи, съобразени с изискванията за предпазване на кожата през лятото. Следвайки препоръките обаче, ще можете да се насладите пълноценно на слънчевите лъчи, без да се притеснявате за тяхното влияние върху вашата кожа.

Последни публикации в блога

Топли слънчеви дни, дълги разходки по плажната ивица или в планината и повече релаксиращи моменти. Лятото вече е в разгара си и е време да му се насладим пълноценно. Колкото и да обичаме Блажено изживяване за тялото и умиротворяващо спокойствие за ума Съществуват различни методи, които хората практикуват за постигане на пълно спокойствие и релакс. Масажът несъмнено е един от тях. Придобил широка популярност през Кожата се променя през различните сезони в зависимост от климата, начина ни на живот и хормоналните промени в тялото. Тези фактори несъмнено оказват влияние върху ежедневните грижи, които полагаме за своя отличен външен След серията от лежерни дни, през които масово мързелувахме затворени у дома, е време за интензивни и ефективни тренировки във фитнес залата. Лятото наближава, морето ни очаква, а повечето от нас все още Освен с правилно хранене грижите за здравето са свързани и с ежедневни разходки и пълноценни тренировки в спортната зала. Добре оформеното и стегнато тяло не се постига с едно посещение във фитнеса, а Със затоплянето на времето и отварянето на парковете и спортните зали сте взели решения да започнете активно да тренирате, като начин за укрепване на имунитета и здравето. Все още обаче изпитвате колебания кое В днешната статия ще разгледаме най-разпространените лечебни масажи, които се практикуват по целия свят. Масажът е една от най-приятните и отпускащи процедури, която се практикува още от древността. Ползите за организма от В дни на пандемия и социална изолация, не всеки разполага с дъмбели, щанги и скъпи тренажори. Затова спа център Este Fitness & Spa организира online тренировки с Коце. Всичко, от което наистина се През последните месеци ежедневието ни напълно се промени, а заедно с него и нашите хигиенни, козметични и хранителни навици. Социалната изолация заради пандемията ни принуди да започнем разкрасителни процедури у дома, да превърнем