Тази рецепта за кюфтета от тиквички с млечен сос ще ви стане любима

1
152
Добави коментар
yavkata
yavkata

Когато сезонът на зеленчуците е в разгара си, искате разнообразни ястия. А тиквичките в това отношение са универсални, от които има много прости и достъпни рецепти за основни ястия. Сервирайте кюфтенцата от тиквички със сос, нежни, меки, просто се разтопявате в устата ви. Вижте как да си направите бързи кюфтенца от тиквички Вкусно е! Опитайте и се уверете сами! Тази рецепта е като спасител за мен готова е за 15 минути!
Необходими продукти:
За кюфтетата:

4 едронастъргани тиквички
4 стръка пресен лук
50 г натрошено козе сирене
50 г настърган пармезан
2 яйца
 4 с.л. брашно
2 с.л. запечени тиквени семки
олио

За млечния сос:

1 кисело мляко
3-4 скилидки чесън
връзка копър
зехтин
сол

Начин на приготвяне:

Преди да изпържите тиквичките, поръсете ги със щипка сол и ги сложете в цедка над купа за 10 минути, за да се отцедят от водата, която ще пуснат. После ги прехвърлете върху чиста кърпа, за да ги подсушите. Докато чакате тиквичките да се отцедят, нарежете лука на ситно, натрошете фетата, настържете пармезана и разбийте яйцата. След това смесете тиквичките с всички съставки без олиото и разбъркайте добре.

От получената смес оформете плоски кюфтенца с приблизително еднаква големина. Загрейте олиото в тиган и пържете кюфтетата, докато хванат коричка, после ги обърнете и запечете по същия начин от другата страна.

Прехвърлете готовите кюфтета от тиквички в чиния.

За да направите млечния сос, обелете скилидките чесън и ги счукайте фино в хаванче със зехтин и сол. Нарежете копъра. Разбъркайте млякото в подходяща купа, добавете копъра и счукания чесън и разбъркайте.

Сервирайте и оставете всеки да си добавя на вкус от млечния сос.

Facebook
Viber
Twitter
Pinterest