Списък на вещите за преместване на дома – защо е важен за вас и за нас?

1
202
Добави коментар

Преместването на дома е сериозна и отговорна дейност, която отнема много от енергията и времето ни. За да мине всичко гладко, без проблеми и трудности, важно е да имате изготвен списък с вещите за преместване на дома. Защо?

Първо, така помагате на себе си – по-лесно ви е да организирате всичко нужно, без да пропуснете важните неща.

Второ, за нас, помощниците при преместването, този списък е важен, за да можем да ви изготвим оферта с ориентировъчна цена, да определим крайна цена или да решим да направим оглед на място.

За да си помогнем взаимно, важно е преди да планувате вашето преместване, да имате изготвен списък на вещите от дома, които ще местите.

Първата важна стъпка към преместването – какво ще пренасяме?

Както вече уточнихме, днес ще си говорим откъде да започнем с пренасянето. Често в ежедневието си правим всякакви списъци: за пазаруване, за срещи, за подаръци, за рождени дни на близки и прочие. Същото важи и при толкова голямо и значимо събитие като преместването – списъкът на вещите, които ще пренасяме, е изключително важен. Така ще си гарантирате, че няма да пропуснете нещо.

В случай, че сте решили да ползвате само транспортна услуга (без хамали), ще е по-лесно да се прецени обема на нужното за пренасяне, ще изберем превозно средство и ще ви дадем крайна цена.

За какво още е важен списъкът?

При преместване на дома списъкът на вещите е важен, защото тази информация ни помага да преценим следните неща:

колко хамали ще са необходими за преместването;ще има ли разглобяване и опаковане на вещите;какъв транспорт ще е нужен;какво е разстоянието, на което ще пренасяме, и имаме ли капацитета да го сторим.

По този начин можем да сме ви максимално полезни и да си спестим взаимно излишно изгубено време и стрес. Освен това с помощта на добре изготвеният списък с вещите може още по телефона да дадем цена и преценим дали е необходим оглед на място.

Важни са детайли като например прекалено висок етаж, голямо количество мебели и багаж при липса на асансьор в сградата,  неясен достъп за паркиране (например в центъра на града) и особености (взискателност) по опаковане на дребни вещи в кашони, разглобяване и обратно сглобяване на мебели и други важни предмети.

Това ни помага да сме ясни и конкретни по отношение на количеството работа и дали имаме нужния капацитет да я поемем в този момент. Има периоди, когато сме по-ангажирани, и се изисква добро координиране, за да успеем да помогнем на всеки.

Запитване по телефона за хамалски услуги – какво е важно да кажем?

В бранша на услугите по преместване най-важните параметри, свързани с формирането на крайната цена на услугата, са именно разстоянието от точка едно до точка две, има ли асансьор, какви вещи ще се местят, ще са опаковани ли, как стои въпросът с паркирането около сградите в точка 1 и точка 2.

Когато се обадите за първи път и искате да направите телефонно запитване, важно е да имате пълната информация за всичко това. Само така можем да ви бъдем максимално полезни, да оптимизираме качеството и цената на самото преместване. Това важи с пълна сила, когато правим преместване с наши хамали – транспорт и хамали в комбинация от София към провинцията. В подобна ситуация може да дадем само крайна – точна цена.

Няма как да дадем цена на час или на километър, защото това са условни параметри, които зависят от много други неща като време от деня, сезон, маршрут и т.н. Затова в случай на преместване в провинцията с хамали даваме твърда цена.

Оглед на място – специфични случаи

В определени ситуации огледът на място е решение. Това обаче не означава, че е гарантиран и можем да бъдем повикани в удобен за клиента ден и час особено ако не знаем предварително с какво ще си имаме работа. Предвид че огледът е безплатен и за наша сметка, ние го съобразяваме с всички останали ангажименти, които сме поели. Дали ще има оглед на мястото, преценяваме ние, на база вашето запитване и нашата практика до момента.

Възможността за оглед на място не изключва изготвянето на списък с вещите, които ще се пренасят. Напротив. Списъкът е нужен и важен и за двете страни, за да могат адекватно да изпълнят своите задължения.

Потърсете професионална помощ за преместване на мебели и багаж от хамали Стоянов.

Подгответе списъка с вещите за преместване и ни се обадете.

С нас преместването е като песен.