Козметикът на Джулиян Мур споделя как да се грижим за кожата си

1
175
Добави коментар
svetla58
svetla58

Отвътре и отвън

Това не е нещо ново, но Варгас го потвърди отново. Важно е с какво храним тялото си, защото това също се отразява на състоянието на кожата ни. Също така трябва да пием достатъчно вода, за да поддържаме еластичността на кожата си.

Колко козметика трябва да имате на рафта за банята си

„Преди лягане – почистете кожата си, нанесете серум или нощна маска. Сутрин – измийте лицето си или го избършете с мицеларна вода, нанесете серум, овлажнител и SPF, казва тя- друго не ви е необходимо. Може и да добавите лек ексфолиант два пъти седмично към рутната си. не трябва да прекаляваме с продуктите…

Как да изберем козметика?

Намирането на подходящия почистващи продукти е лесно – изберете продукти с лека формула, които ще ви помогнат да лекувате кожните проблеми и няма да оставят стегнато чувство след измиване. Но е важно да се обърне внимание и на активните компоненти на продуктите. Това е по-сложната част… И така, откъде да започнете?

Компоненти за нощна грижа

Варгас казва, че всяка ефективна нощна грижа трябва да съдържа ретинол .  “Ретинолът е идеален за всички типове кожа и когато се комбинира с витамин С при ежедневна грижа, той придава на кожата блясък.”

Пилинг компоненти

Друга тайна за блестящата и здрава кожа е ексфолирането . „Тази неусложнена процедура работи бързо и веднага връща сиянието“, казва Варгас. Тя препоръчва използването на ензими или алфа хидрокси киселини (активни съставки, които са отлични за поддържане на здрава и блестяща кожа), като млечна киселина, коиева киселина, манделова киселина или гликолова киселина. Важно е да не забравяте, че тази процедура се препоръчва да се провежда два пъти седмично, а не всеки ден.

Овлажняващи компоненти

За овлажняване Варгас предпочита да използва продукти с хиалуронова киселина . Тези чудодейни молекули овлажняват и укрепват кожата.

Успокояващи съставки

Много е важно да “слушате” кожата си – това, което работи на едно лице, не е задължително да работи върху друго. „Нездравата кожа може да бъде зачервена, възпалена или раздразнена. Когато тя е изтощена, започват да се появяват бръчки.“ Лекувайте кожните раздразнения с успокояващи, противовъзпалителни съставки като ниацинамид , алое вера или зелен чай .