Защитата има значение, когато пандемията е факт. Кога и защо да се предпазваме?

1
118
Добави коментар
clashbade
clashbade

Вирусите винаги са представлявали риск за нашето здраве. Откакто човечеството съществува, те върлуват и затрудняват живота ни. И дори да не става въпрос за COVID – 19, отслабената имунна защита или организъм, страдащ от различни хронични болежки, винаги ще бъде рисков по отношение на новите болести.

Обикновените грипове и настинки носят яростни, а понякога и пагубни последици за хора с разклатено здраве. Това се дължи на факта, че тялото им вече е в процес на борба. И ако в добавка не се придържат стриктно към здравословен начин на живот, последствията рядко са хубави.

Как можем да се предпазим

Освен да предприемете драстични и дълготрайни мерки за подобряване на общото състояние на организма и повишаване на съпротивителните му сили, носенето на защитни маски за лице трябва да стане задължително във вашето ежедневие. Без значение какъв вид точно ще изберете, предпазната маска може да ви спести една много голяма част от обичайните сезонни заболявания.

Маските са предназначени за улавяне на болестотворните организми и предотвратяване навлизането им в нашето тяло по въздушно–капков път. Достатъчно е само едно кихане от страна на нашия събеседник или близко стоящ болен  и заразяването може да е факт.

Носенето им в затворени помещения трябва да стане ваша втора природа. Там невидимите частици могат да са  в концентрирано количество. В ограничените пространства няма вятър и други метеорологични условия, които да спомагат за бързото разсейване на болестотворните организми. Ако сте в редуцирана компания в парка, може би няма от какво толкова да се притеснявате, но при посещението на мол или магазин трябва да проявите изключителна бдителност. И тъй като няма как да контролирате броя на хората, можете да използвате предпазните маски, които да ви донесат сигурност и спокойствие.

Не забравяйте да ги подменяте според вида, който използвате. Тези за еднократна употреба не трябва да се носят повече от 2-3 часа. Многократните, перете ежедневно.

Мислете за себе си и своите близки

Когато спазвате стриктно мерките за безопасност и наред с това въведете строги навици за изключителни нива на лична хигиена, ще се радвате на здраво семейство. Това не се отнася само срещу коронавируса. С навлизането на ограниченията спаднаха оплакванията от всякакъв вид болести, като цяло. Това е така, защото маските са бариера за всичко. Едва ли някой може да се оплаче от подобен развой на събитията.

Организирайте ежедневието като ориентирате навиците си към здравословен живот. Научете се да се храните природосъобразно. Нека всеки ден на трапезата ви да присъстват с плодове и зеленчуци. Не наблягайте на тежките меса или тестото. Бъдете активни и позитивни, доколкото е възможно. Радвайте се на всеки пълноценен миг и се стремете да поддържате бодър духът на всички у дома. Това е гаранция за подсилване на организма.

Ако се налага, приемайте витамини или хранителни добавки, но не подценявайте дълготрайните ползи от целесъобразния хранителен режим. Това винаги може да е в наш плюс, дори когато вирусите не представляват заплаха.

Комплект трислойни маски за лице за еднократна употреба от ProMask: https://promask.eu/page/10-broya-triplastova-maska-za-lice-za-ednokratna-upotreba