Ясна е датата за Къмюнити Шийлд 2020 между Ливърпул и Арсенал/Челси

1
162
Добави коментар

Къмюнити Шийлд 2020 ще се състои на „Уембли“ в събота, 29 август, когато шампионите от Висшата лига Ливърпул ще се изправят срещу Арсенал или Челси, които ще се срещнат на финала за Купата на ФА на 1-ви август.

Мачът, който традиционно поставя началото на новия сезон, ще се проведе само четири седмици след финала за Купата на ФА 2019/20 и пет седмици след края на кампанията във Висшата лига. След това сезонът на Висшата лига 2020/21 ще стартира две седмици по-късно, на 12 септември.

ФА ще потвърди стартовия час и други подробности своевременно.

„Уембли“ ще бъде домакин на Къмюнити Шийлд 2020 на 29 август

Трите клуба току-що приключиха натоварен график във Висшата лига, за да гарантират, че този сезон може да бъде завършен, въпреки тримесечната пауза в резултат на пандемията от коронавирус. Честите мачове представляват проблем за отборите със стремежи към европейски трофеи.

Турнирите Шампионската лига и Лига Европа ще се подновяват след една седмица, като финалите ще се играят съответно на 23 август и 21 август.

И Ливърпул, и Арсенал вече отпаднаха от европейските състезания, а Челси изостава с 3:0 от Байерн Мюнхен след първия осминафинал на Шампионската и ще се надява на чудо в предстоящия втори мач, за да продължи напред.

Манчестър Сити спечелиха трофея през 2019 г.

Къмюнити Шийлд е създаден през 1908 г., когато шампионите на Футболната лига Манчестър Юнайтед се изправят срещу шампионите на Южната лига Куинс Парк Рейнджърс на „Стамфорд Бридж“, а домакините печелят след преиграване.

Традицията мачът да е между шампионите в лигата и победителите в Купата на ФА, датира от 1921 г., въпреки че голяма част от остатъка от това десетилетие среща професионалисти и аматьори.

След приключването на Втората световна война през 1945 г. и възобновяването на футбола след това, Къмюнити Шийлд – или Чарити Шийлд (Благотворителен щит), както беше известен до 2002 г. – се играе всяка година, от 1948 г. насам и 2020 г. няма да бъде изключение.

Източник: FOTMOB

Категория: Футболни новини

Тагове:
Арсенал, Челси, Ливърпул