Коефициентите в Efbet сочат за нова победа на Борусия Дортмунд в Бундеслигата

1
247
Добави коментар
eftimma
eftimma

Отборът на Борусия Дортмунд се представи много силно при подновяването на немското футболно първенство „Първа Бундеслига“ миналия уикенд. „Жълто-черните“ разбиха Шалке 04 с 4:0 у дома, с което останаха близо до лидера Байерн Мюнхен. Тази събота тимът на Лусиан Фавър гостува на Волфсбург в среща от 27-ия кръг на първенството като коефициентите в Ефбет сочат за нов успех на „жълто-черните“. Борусия е фаворит в срещата с 1.75 коеф. за краен успех, докато ставката за победа на Волфсбург е 4.60. За равенство в срещата на „Фолксваген Арена“ може да заложите на 4.10 коефициент. Дали тимът на Борусия Дортмунд ще оправдае ролята си на фаворит и ще постигне 17-ата си победа от началото на сезона в „Първа Бундеслига“?

 

„Жълто-черните“ са спечелили 62% от своите мачове през този  сезон в немското първенство. Въпреки доброто постижение, те  изостават на 4 точки от лидера  Байерн Мюнхен след 26 изиграни  кръга. Борусия има втората най-добра  атака в лигата с 72 вкарани  гола – средно по 2.77 отбелязани попадения  на мач. На чужд терен отборът  е вкарал 27 гола  – средно по 2.08 попадения на мач. Борусия се  представя по-колебливо далеч  от дома, след като е спечелил  само 46% от своите визити в лигата. Отборът е допуснал средно по 1.77 гола на мач на чужд терен, така че играта им в защита е колеблива. Все пак Борусия Дортмунд спечели последните си две визити в лигата – победи с 2:1 срещу Борусия Мьонхенгладбах и 2:0 срещу Вердер Бремен. Преди това тимът загуби на чужд терен с 3:4 от Байер Леверкузен и с 2:3 от Вердер Бремен.

 

Предстоящият опонент на Борусия Дортмунд – Волфсбург, се намира на 6-ата позиция в класирането с актив от 39 точки. ‘Зелените’ са спечелили 38% от своите мачове в Бундеслигата през настоящия сезон като са вкарали 36 гола и са допуснали 31 попадения. Волфсбург е много колеблив домакин с 31% спечелени двубои на собствен терен. Воденият от Бруно Лабадия отбор е 11-ият най-добър домакин в Бундеслигата с 18 спечелени точки в 13 мача. Волфсбург надигра отбора на Аугсбург с 2:1 като гост при подновяването на футбола в Германия след пандемията от коронавирус като Ренато Щефен и Даниел Гинчек реализираха попаденията за «вълците». Сега обаче те имат много по-труден мач – изправят се срещу един от кандидатите за титлата и според Ефбет нямат големи шансове за успех. Волфсбург обаче не загуби в последните си три домакинства в Бундеслигата като надви Майнц с 4:0 и направи равенства срещу РБ Лайпциг (0:0) и Фортуна Дюселдорф (1:1).

 

Кои са ключовите играчи за двата отбора?

 

Вуг Вергхост е топ реализаторът на домакините с 11 попадения. Холандецът ще се стреми да намери мрежата в предстоящия мач, след като не успя да вкара срещу Аугсбург. Швейцарският национал Ренато Щефен има 5 попадения от началото на сезона, а Йосип Брекало, Даниел Гинчек и Максимилиан Арнолд са с по 3 вкарани гола.

 

За тима на Борусия Дортмунд, Джейдън Санчо и Марко Ройс са най-важните играчи – те имат общо 25 вкарани гола в Бундеслигата като Санчо е реализирал 14, а Ройс – 11. Халфът Рафаел Герейро също е много ценен играч, като той има 7 попадения от началото на сезона. Торган Азар и Аксел Витцел са други ключови играчи в тима на гостите.

 

Борусия доминира срещу Волфсбург в последните години

 

Борусия Дортмунд е спечелил 4 от последните си 5 мача срещу Волфсбург. През първия полусезон „жълто-черните“ надиграха своя опонент с 3:0 у дома. През миналата кампания Борусия спечели с 1:0 на „Фолксваген Арена“ и с 2:0 у дома. Волфсбург не е вкарал попадение на Борусия в последните 5 двубоя, така че може би с право Ефбет дава предимство на гостите и очакванията са „жълто-черните“ да спечелят срещата.

По публикацията работи: Александър Попов