Какви ремонтни дейности ни предстоят при покупка на стар апартамент

1
168
Добави коментар
clashbade
clashbade

Мнозина предпочитат покупката на стар апартамент, за да направят цялостен ремонт по свой вкус

 

Ако сте привърженици на старото строителство, въпросът със състоянието на жилището вероятно не е в състояние да ви разтревожи напълно. Вероятно сте тръгнали с тази идея при самата инвестиция, веднъж защото покупката е изгодна и втори път заради възможността да вложите свои идеи в ремонтните дейности.

 

Може би вече знаете какво ви очаква и с какви отговорности предстои да се захванете, но някои от тях са наистина изключително важни и не бива да бъдат пропускани.

 

Какво включва основният ремонт

 

Целта е да преобразите тотално вашия дом, въпреки че процесът е дълъг и трудоемък. Набелязването на последователни етапи може само да ви улесни по пътя към постигането на ефективните резултати. Започнете от най-вътрешната стая и постепенно се придвижвайте към коридора.

Майсторите, които наемете, ще ви съдействат при изготвянето на концепцията, но се гответе за къртене на настилки, които не ви харесват, събаряне на ненужни преградни стени, премахване на нефункционални мебели, врати и дограми. Следващи по значимост са ВиК инсталации и електрическа мрежа, които трябва да бъдат инспектирани внимателно.

За ВиК инсталации може да поискате оферта от специализирана фирма, за да сте сигурни, че ще получите професионална консултация на ниво и всеки детайл ще бъде на мястото си.

 

Проект за интериорен дизайн

След като вече грубите щрихи са ясни и имате план за действие, трябва да се фокусирате и върху по-изтънчената страна на нещата, а именно интериорния дизайн. Дайте воля на своите творчески умения, но ако смятате, че не сте достатъчно креативни, доверете се отново на експерти в областта.

Имайте предвид, че проектът за интериор ще определи не само поставянето на дадено обзавеждане, цветови съчетания и използвани материали, но ще предвиди също изводите за ВиК и ел. инсталациите, местата за контакти и санитарната техника.

 

Стратегия за изхвърляне на боклука    

 

Подготвителните ремонтни дейности ще генерират достатъчно отпадъчни продукти, за които със сигурност трябва да имате стратегия. Какво може да се случи с тях, освен да бъдат изхвърлени в зони, където това е позволено – строителни сметища, предназначени за тях. Ако решите сами да ръководите този процес, може да изгубите ценно време, а и да рискувате да си навлечете санкции.

 

За предпочитане е наличните боклуци да се съберат, натоварят и извозят от компания, която се ангажира с такъв вид задачи. Само така може да си гарантирате спокойствие и спазване на актуалните нормативни разпоредби.