На какво отопление да заложите в дома си и защо

1
156
Добави коментар
clashbade
clashbade

Семейният бюджет е един от основните фактори, които могат да ни тласнат към определено решение относно отоплението на дома

Времената са такива, че всеки разход подлежи на ревизия от наша страна, а когато говорим за семейния бюджет, трябва да съчетаем спестовност и практичност едновременно. Никой не иска да влошава качеството си на живот за сметка на ограничени средства, които влага в отоплителни инсталации. Целта е да открием златната среда, в която всички се чувстват отлично и успяват спокойно да покриват месечните си сметки.

Камина

Традиционният вариант на камина не е за всеки, особено ако сте обхванати от темпото на забързаното градско ежедневие. Несъмнено тя създава изключително уютна атмосфера, но пък стои на по-ниска позиция в класациите на топлинна ефективност, ако се направи сравнение с други алтернативни и модерни системи за отопление. Редовната поддръжка и почистване, които изисква, допълнително утежняват ситуацията.

Ето защо камините на биоетанол са добро съвременно предложение, ако търсите същия комфорт. Те се захранват с възобновяема енергия, не се нуждаят от димоотводи и са свободно стоящи.

Дървесни пелети

Ако заложите на котли на дървесни пелети, вие със сигурност сте от хората, които имат екологично съзнание и отношение към околната среда. Малките гранули, произведени от дървени стърготини или селскостопански остатъци, са особено ефективни при отопление, а от гледна точка на чистота и удобство, цялостната система е доста лесни за експлоатация.

Радиатори

Тежките и грубовати радиатори от миналото вече са история. Днес те могат да се превърнат в елемент на красивия домашен интериор. Деликатното им присъствие в жилището ги прави предпочитани, а голяма част от тях имат опция да използват възобновяеми източници на енергия. Моделите са създадени така, че да функционират и отделно от централната отоплителна система.

Отопление на пода

Вид отопление, което става все по-популярно напоследък и по нищо не личи, че ще бъде изместено генерално от централното място, което заема. На теория то дори се счита за най-мощният метод за затопляне на човешкото тяло. Както знаем топлината се издига нагоре, а когато се излъчва от пода, енергията се оползотворява максимално от цялото помещение.

И никой не би оспорил това, че няма нищо по-приятно от топлите повърхности, върху които стъпваме с удоволствие, след като се завърнем вкъщи през студените зимни месеци.

Някои недостатъци могат да се окажат предизвикателство, като например солидната първоначална инвестиция и по-сложното монтиране, което изисква намесата на професионалисти в сферата на видовете отоплителни инсталации. Те обаче са преодолими, а резултатите определено си заслужават положените усилия и вложените средства.

Отоплителни инсталации от Германов Пайп

Post Views:
6

Continue Reading