Кои са важните фактори при вентилационни и климатични инсталации в офиса

1
170
Добави коментар
clashbade
clashbade

Коронавирусът допълнително изостри вниманието ни към системите, които сме свикнали да използваме ежедневно

Към избора на вентилационни и климатични инсталации трябва да подхождаме внимателно, а подценяването им може да се окаже с неприятни, непредвидени последствия. Никак не е маловажен този въпрос, когато се отнася до оборудването на офиса. Всъщност именно средата там е съществена, защото прекарваме по-голяма част от времето си затворени сред други хора, където дишаме общ въздух, често със съмнително качество.

Каква е инсталираната вентилация в офиса може да се окаже въпрос, който касае ефективността на работниците, както и тяхното здравословно благополучие. Така те вместо да се оплакват от главоболие, ще бъдат значително по-съсредоточени в отговорностите си и ще приключат със задачите си в срок.

Препоръчителната температура в помещението е максимум 26 градуса, особено за лицата, които се занимават с умствен труд. Бързата умора ги застига, ако тя е повишена, ако се установява висока влажност, което води до липса на кислород в помещението.

Съвременна вентилация

Собствениците на бизнес не бива да са безразлични към работната атмосфера в офиса. Вентилацията заслужава специално внимание, а от началото на пандемията тя придоби още по-съществено значение.

Модерните бизнес центрове залагат на проектиране и изчисляване на офисната вентилация още в началните етапи на строителството. Прецизността в това отношение води до оптимално състояние на въздушните потоци, необходими за пространството и създаването на обща система.

В старите сгради не винаги това е възможно, но разчитайте на експерти в областта, за да успеят компетентно да планират всеки задължителен детайл от реализирането на този процес.

Качеството на въздуха – основен приоритет

Това се налага, тъй като от него зависи дори психическата ефективност на служителите на компанията. Ще се изненадате с какво желание могат да работят те, ако средата стимулира сетивата им и създава максимално благоприятни условия за целта.

Най-общо има няколко основни задачи, които трябва да бъдат изяснени, когато се подхожда към инсталацията на вентилация и климатизация:

Каква вентилация ще бъде поставена в зоната на работните места;

Как ще бъдат подсигурени конферентните и заседателни зали;

Ще бъдат ли подсилени допълнително кътовете за тютюнопушене, ако има такива, както и санитарните възли;

Ако офисът ви разполага с трапезария, кафе или ресторант, може да се изисква комплексно решение за по-ефективно засмукване на миризми, пушеци и прочистване на застоял въздух след струпване на повече хора.

Да имате налице сървърна стая, където да се осъществява контрол и управление на климата, не е никаква прищявка, а съвременно решение от приоритетна необходимост.

Вентилационни и климатични инсталации от Германов Пайп – за дома или офиса.

Post Views:
18