Блогът на Апостол Апостолов :: ХРАНИ КУЧЕ, ДА ТЕ ЛАЕ

1
172
Добави коментар
tocco
tocco

                                                              ИДИ, ЧЕ ГО РАЗБЕРИ…

 

 

Сайтът Offnews.bg, който набра скорост с яростна  критика на правителството и активно отразяване на протестите,  е получил по оперативна програма „Конкурентоспособност“ безвъзмездна финансова помощ  от 1 133 360 лв.!

 

Проблемът, който поставят в многобройните си коментари и политици, и журналисти е, дали е морално протестърски сайт да печели проекти за милиони и то при това управление?!

  

„Въпросът е защо ги получи?! Някой в кабинета е бил махмурлия или чак толкова „тънка“ игра не ни е дадено да проумеем“, написа на стената си бившият вътрешен министър от кабинета на Костов Богомил Бонев. Има коментари, че може да е възприета нова политика – да се финансират антиправителствени медии.

 

Годината е 2007. Асен Йорданов , който днес списва „Биволь“, отнесъл боя заради негови материали, насочени срещу политици от ДПС. Така е то в България- който много знае, в Белене копае. Или яде бой.

 

Обаче! Медията, в която Йорданов работел- вестник „Телеграф“, от няколко месеца принадлежала на Ирена Кръстева и депутата от ДПС Делян Пеевски. Те, разбира се, не си мръднали и пръста за натъртения Йорданов.

 

По онова време главен редактор на същото издание бил Владимир Йончев, който днес ни залива с помия от изданието си „Offnews.bg“. Той застанал срещу 8 свои колеги, които напуснали „Телеграф“ в знак на протест, че медията изобщо не защитила овъргаляния Йорданов.

 

Историята мълчи кога Владо Йончев от главен редактор на Пеевски се превърна в пропаганден рупор на олигархичния кръг, който иска отново да се върне във властта.

 

Справка показва, че ОП „Конкурентоспособност“ предоставя над 88 млн. лева за наддоговаряне по процедурата за внедряване на иновации в предприятията. Процедурата се реализира с финансовата подкрепа на Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

 

Това не е първият скандал , свързан с програмата. Преди две години именно по нея „Пайнер“ спечели 2 милиона лева с перфектно написан проект, който позволява на авангарда на чалгата у нас да си вземе ново оборудване. Пайнер отговаря на всички изисквания, казаха тогава от програмата, а именно – брой на персонал, осигурени лица, обороти.

 

Въпросът на който трябва да отговорят институциите е не защо е спечелен този проект, а кой е подизпълнителят, колко пари ще вземе той и колко Offnews.bg. На тези парливи въпроси трябва да отговорят и от ОП „Конкурентоспособност“. Защото цялата тази работа ужасно смърди!…

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ, Esq.