Турнири по Starcraft II, състезателни симулатори и Brawl Stars в програмата на Българския гейминг маратон

1
143
Добави коментар
teenews.eu
teenews.eu

 

В първия по рода си у нас онлайн фестивал, посветен на видео игрите, със специална турнирна програма се включват Българска StarCraft Лига, Bulers и Димо Академи

 

Серия от гейм турнири по класиката в електронните спортове – играта StarCraft, Brawl Stars – игра №1 сред подрастващите и турнир по виртуални мото-спортове с водещи рали пилоти, очакват феновете в първото издание на Българският Гейминг Маратон – най-мащабния онлайн фестивал за видео игри у нас. Гейминг маратонът, който ще се проведе на 30 август (неделя), ще събере повече от 20 водещи стриймъри, изгряващи звезди и личности от културния живот у нас. Турнирите във фестивалната програма са отворени за участие, а желаещите да се запишат могат да го направят на http://gamingmarathon.bg/. Организатор на Българския гейминг маратон е TDB Play – новосформирана агенция с фокус върху видеоигрите, електронните спортове и geek културата, в партньорство със световния лидер при гейминг мониторите – AOC.

 

В предстоящия гейминг фестивал се включва Българската Starcraft лига със специален турнир по класиката в електронните спортове – играта Starcraft II. Повече от 20 години това е една от най-популярните стратегии в реално време, която привлича геймъри от цял свят. Турнирът е с награден фонд и ще се проведе на два етапа – онлайн квалификации и финал в деня на фестивала.

 

Към маратона ще се присъедини и Bulers (Български Електронни Състезателни Серии) – организация, чиято цел е да популяризира моторните спортове в България чрез електронните състезателни серии. Bulers се включват с турнир по виртуални мото-спортове с две състезания на две различни писти с два различни автомобила в симулатора iRacing. В турнира се очаква да се включат и опитни sim-racer * състезатели, между които някои от водещите рали пилоти в България.

 

Предстои и Brawl Stars турнирът на лятото. Единственото отборно състезание в програмата на Българския гейминг маратон, в което вече са записани 50 отбора, е организиран от популярния за Brawl Stars играта Dimo Academy. Записвания за квалификациите, които са на 23 август, вече са отворени, а финалът ще бъде на 30 август в рамките на маратона. Предвиден е награден фонд за победителите.

 

*Sim-racer – английски “Simulator” – симулатор и “Racer” – състезател. Използва се за пилоти във виртуални състезания. Игри като iRacing са по-близо до виртуален симулатор на истинска кола, отколкото да забавна аркадна игра с коли.

 

Допълнителна информация и програма на събитието: http://gamingmarathon.bg/

Предходни прес съобщения, снимки, визуални материали и лога можете да намерите – http://gamingmarathon.bg/assets