Футболни статистики от сезон 2019-2020

1
164
Добави коментар
wood-vision
wood-vision

Преди да преминем към частта с футболни статистики бихме искали да обърнем внимание на някои факти за тази година. Заради пандемията през тази година станахме свидетели на едни меко казано странни сезони в целия свят. Коронавирусът беше причината за една дълга футболна пауза, след което се наложи и бързо наваксване вс програмата.

Футболните правила също претърпяха промени в много първенства като:

Активно се започна да се дава почивка на среда на полувремената, заради високите темперетури в летния сезон. Отборите получиха право да правят по 5 смени на мач, което малко или много даваше предимство на по-заможните футболни клубове, именно заради по-добрата им скамейка. Съперниците в Шампионска Лига и Лига Европа имаха само един мач да покажат какво могат, за да продължат напред. и др.

Всички тези фактори имат влияние на един залог като гол гол и над 2,5 гола например, като се очакваше броят излезли мачове да се завиши. Именно и върху тези статистики ще се фокусираме като започнем с изненадата на сезона – Италия:

Серия А

Най-големите промени се забелязват в Италия като тази година отбори като Интер, Лацио, Аталанта доста повдигнаха графата за средно голове вкарани на мач. Факта, че Кристиано Роналдо не успя да стане голмайстор на първенството говори за това колко много голове са вкарани през този сезон. Нека погледнем и статистиките за сезон 19-20 като вземем предвид всички 380 футболни срещи:

И двата отбора да отбелязват гол в 62% от мачовете. В един мач се отбелязват над 2.5 гола в 63% от всички срещи. В една футболна среща се отбелязват средно 3.04 гола.

Определено тези числа са прогресиращи на фона на предните 5 сезона:

 Сезон Гол/Гол Над 2.5 Ср. бр. голове  19-20  62% 63% 3.04  18-19  53% 52% 2.68  17-18  49% 52% 2.68  16-17  57% 58% 2.96  15-16  51% 47% 2.58

Съвета ни е определно да се заглеждате повече в тази лига за следващия сезон, особенно ако обичате залози като права колонка с гол гол прогнози, резултат и гол, над 2,5 и двата отбора да отбелжат и др. подобни.

Това е единственото първенство от Топ 5 с драстични промени, докато във Висшата лига, Лига 1, Ла Лига и Бундеслига няма драстични промени в това отношение.

Фуболни статитистики за първенствата, които да следим:

Определено има и други лиги освен тези в Топ 5, които си заслужават вниманието.

Една от любимите ни лиги за залози тип и двата отбора да отбележат е втората лига в Холандия – Еерсте Дивизие. В това Холандско първенство забелязваме впечатляващите 67% процента за гол гол и 63% за над 2.5 гола средно на футболна среща.

В Германия Бундеслига и 2. Бундеслига продължават да със стабилен равен гол/гол процент от 58%.

Мачовете във Франция продължават да са с  45%-47% за над 2,5 гола, което ги прави привлекателни за залози като под 2,5 гола.

Вижте още: