Кол центрове правят SEO оптимизацията да изглежда като нещо лошо, а всъщност това съвсем не е така

30
502
Добави коментар
zapoznaise

Позвънявали ли са Ви с предложение да Ви изкарат на първа позиция за 140 лева? Сигурни сме, че отговорът на този въпрос е „ДА“.

А предлагали ли са Ви реклама в ГУГЪЛ за 100 лева?

Такава е тъжната картинка с кол центровете и SEO. Какво всъщност се случва? Получава се така, че от досаждане и роботизирани обаждания от страна на жени, които нямат нищо общо с Дигитален маркетинг, просто на листче са им написали какво да говорят на клиентите, дали са им списък с база данни на CEO-та, т.е. на ръководители, на мениджъри, и с любезен глас, правят телефонен спам.

Знаете ли, че ако зависеше от нас, щяхме да предложим телефонен спам да се третира като мейл спам, и да има сурови наказания на подобни лелки, които не знаят какво означава SEO, но предлагат услугата, като килограм домати, на пазара. Вярно, с любезен глас, с глас, който веднага прекъсва, когато ги попитате контра въпрос, като например, може ли да покажете реален клиент, който е на първа позиция по дадена дума, или пък когато ги попитате, дали знаят какво е SERP.

И така… ако Ви позвъни любезна дама от непознат номер, да Ви предложи SEO, то знайте, че шансът реално да Ви свърши работа клони към нулата.

Ако искате коректни партньори, дигитална агенция, която наистина да Ви е бизнес партньор, която ще ви помогне за повече продажби онлайн, тогава Вие сами трябва да достигнете до тази агенция.

Относно това, дали подобни телефонистки прецакват работещите дигитални агенции, хората, които отделят повече от 14 часа от ежедневието си за да следват и учат новите алгоритми на търсещите машини, и това го правят години наред, докато не се появи някои хитрец, който да заплаща на телефонистки, които да пробутват фейк услуга. За нас, 99.9% от случаите са фейк,  и отново ще кажем, че подобни непоискани позвънявания ги третираме като нарушение на редица закони.

Ето и няколко кратки, но много ценни съвети за Вас, ако сте решили, че Ви трябва добра SEO агенция, и успоредно с това получите подобно позвъняване.

Не се връзвайте, умоляваме Ви.
Не вярвайте, че за 100 лева ще бъдете позиционирани на първо място в Гугъл, особено, ако нишата е конкурентна.
Не вярвайте, че може да се получат чудесни резултати от днес за утре. Понякога, по телефона, сме чували какви ли не обещания.
Вие търсете агенцията, а не някой да ви пробувта услугите. Това е много важно. Пример, когато решите да закупите нов автомобил, правите проучване, гледате, търсите и като харесате позвънявате! Ако някой си продава колата, и почне да Ви зъвни, да ви я пробута, малко неловко, нали?
Когато получите подобни обаждания, помолете телефонът Ви да бъде изключен от списъкът им с телефони, т.е. от базата им данни. Най-вероятно хитрец е закупил тази база от някой търговец, и тази база я ползва за СПАМ по телефона.
Блокирайте телефоните им.

Финални думи. Честно да си признаем, надяваме се, по същия начин, по който КЗП предлагат мейли да бъдат защитени от СПАМ, да се добави опция и с мобилни телефони. Въпрос на време е.

Повечето от Вас, сме сигурни, че ползват мобилните си телефони на много места, именно от там изтичат данните и попадат в ръцете на „КОРЕКТНИ ФИРМИ“, които почват с предложенията.

Чест и почитания към колегите, които полагат огромни усилия за извеждане на клиентите си на по-предни позиции. Отново ще кажем, не се сещаме добра SEO агенция да изпита липса на клиенти и да тръгне да търси такива по телефона. Някак нереално звучи.

Очакваме и Вашето мнение по тази наболяла тема.