Лечебната сила на книгите: Как да разрешим проблемите си с тяхна помощ

1
209
Добави коментар
seoslav
seoslav

На всеки му се случва да бъде изправен пред дилема в живота. Няма човек, който да не е преживявал малко или повече трудни моменти. Стабилната психика и увереността в собствените способности са основни предпоставки за справяне с житейските неволи. Има още един лесен и достъпен начин да си помогнете. При това доста по–добре, от който и да било психолог.

Следващият път, когато решите, че настъпва преломен момент в живота ви, направете следното. Намерете си тихо, спокойно и красиво кътче. Заредете се с любимата напитка и парче сладкиш. Отворете сайт за онлайн книги и започнете дълго и анализиращо разглеждане.

Ориентирайте се според настроението, в което сте изпаднали и слагайте в кошницата всичко, което ви се стори ценен източник на мъдрост. Винаги можете да редуцирате избора на финалната стъпка. Идеята е да разберете на какво ще попаднете под влиянието на някои чувства, които са нетипични за ежедневието ви. Точно в тези моменти може да изберете четиво, което да се превърне в решение.

Не очаквайте готов и сервиран наготово изход от ситуацията. Дори и да няма пряка връзка със случващото се, книгата може да ви вдъхне онази искрица, която да запали огънят на промяната, а после да дойде и решението на вашите проблеми.

Когато натрупате правилната колекция, винаги може да се връщате за вдъхновение според настроението към избрани четива. Оставяйте се на чувствата си. Не винаги осъзнаваме кое е най–доброто за самите нас, но вътрешният усет може да ни отведе безпогрешно точно там, където трябва да бъдем.

Когато книгите избират нас

Разглеждайки книги в особено състояние на духа и осланящи се на шестото си чувство, сме способни да попаднем на истински съкровища, които да ни отворят очите за неща, уж били пред очите ни до днес. Не винаги успяваме да видим ситуациите от правилната страна. Понякога, за да се случи това, се нуждаем от слабо „ужилване“.

Винаги носете книга в себе си. Дали ще я четете от корица до корица или ще отворите на случаен параграф, ще спечелите. Не четете по инерция. Правете го бавно и се опитвайте да анализирате информацията през призмата на това, което преживявате в момента.

Традиционните методи не винаги действат. И когато установите това, няма нищо лошо да опитате по нов, нетипичен начин. Току виж се оказало, че сте гледали в друга посока и сте изпуснали нещо, което би могло да ви бъде изключително полезно.

Не се лишавайте от обогатяването на опита си чрез четенето на литература. Няма лоша книга и няма грешен вариант. Щом самите вие го вярвате, значи е така.

Онлайн и офлайн книги за вас, от издателство Изток – Запад. Опознайте света, чрез книгите.