Община Благоевград подпомага ДТ “Никола Вапцаров” с 50 000 лева до края на годината

1
144
Добави коментар
hlape
hlape

Община Благоевград подпомага ДТ “Никола Вапцаров” с 50 000 лева до края на годината

Солидна подкрепа за изкуството в Благоевград. Средствата ще бъдат изразходвани в изготвянено на две нови постановки.
Маргарита Мачева представи репертоарния план за сезон 2020/2021.
Премиерата на спектакъла “Тартюф” от Жан-Батист Молиер, с режисьор Дамян Тенев ще бъде на 17 и 18 септември, като е изключително важно да знаете, че местата са ограничени до 50 %, или по-точно казано, общо 113 билета ще бъдат налични за закупуване. Билети могат да се купят онлайн, както и на каса, но за да не останете разочаровани, е добре да се подсигурите предварително.

На пресконференцията, в която бяха поканени местните медии, бе представен и Летопис, по случай 100 години Драматичен театър “Никола Вапцаров” – Благоевград, в който се описва дейността през вековната история на благоевградският театър.
Бяха представени и новите попълнения, като на самото събитие присъстваше Севар Иванов, който вече заема длъжността заместник-директор по административните въпроси на Драматичен театър “Никола Вапцаров” – Благоевград.
Акцент бе и Летният театър, който предизвиква сериозен интерес, както на жителите на Благоевград, така и на гостите на града. През летните месеци, той ще продължи да работи и радва хората, зажаднели за култура и театрално изкуство.
За тези посетители, които са си закупили карти за отстъпка за Благоевградският театър, трябва да знаят, че валидността им автоматично се обновява, поради невъзможността да се ползват по време на пандемията. Припомняме, че всеки може да се възползва, като си закупи карта за отстъпка с 20 % отстъпка от стойността на билетите.

Савар Иванов, заместник-директор по административните въпроси на Драматичен театър “Никола Вапцаров” – Благоевград.

Срещата премина при спазване на противоепидемичните мерки срещу Covid-19.

Маргарита Мачева, директор на Драматичен театър “Никола Вапцаров” – Благоевград