За Малдивите с любов

1
162
Добави коментар
zapoznaise

За Малдивите, този земен рай, с любов

Този земен рай се намира на Малдивския архипелаг сред Индийския океан. Архипелага се състои от двадесет и шест атола или над хиляда коралови острова. Точно поради тази причина Малдивите са най-разпръснатата държава в света. Най-високата точка е 2.5 метра, а средната височина достига едва метър-метър и половина. Това прави Малдивите и най ниската държавата.

Ако още се колебаете дали да изберете своята почивка на Малдивите или на друго място нека споменем изключително благоприятните климатични особености – целогодишно температурата варира между 25 и 35 градуса. Това е идеалната температура за изкарване на една прекрасна почивка. Като на всяка островна държава влагата е висока, но бриза я разсейва като я прави неосезаема.

Непознати на света до 70-те години на 20 век Малдивите сега една от най-желаните и посещавани дестинации. Днес туризмът е около 30% от Брутния Вътрешен Продукт, като расте със всяка година. Риболовът е друга важна и основна дейност от препитанието на местните. Основно от там се правят доставки на баракуда, делфинова риба, риба тон и много други. Освен основно средство за препитание на голяма част от населението риболовът е и развлечение за туристите избрали избрали тази дестинация за да прекарат почивка на Малдивите. Интересното е, че само една десета от риболова се изнася в пресен вид, останалата част е замразена или изсушена.

Един от най-новите курорти Аяда Малдиви, който се намира на атол Гафу Далу и обхваща територия от 150 декара. Там можете да си наемете една от петдесетте вили във водата и да се отпуснете през дена на един от 62-та плажа. Разбира се, има и богат избот на отлични ресторанти и барове, както и неизменните СПА центрове.

Още едно важно предимство на Малдивите е, че е безвизова държава. Туристическа виза се слага в паспорта при пристигане и важи 30 дни. Освен това е привлекателна точка за всички дайвинг маниаци. Ако не сте опитвали дайвинг там е мястото за вашият незабравим първи път в този спорт.

Ако търсите предложения за пътуване, то разгледайте стартъп Hote.Li