ВРЕМЕТО ДО КРАЯ НА СЕПТЕМВРИ ВРЕМЕТО- РЕАЛНАТА ПРОГНОЗА

1
198
Добави коментар

 

снимка:ДИДИ СТАНЧЕВА Температурите днес,8 септември остават над 30 градуса в повечето райони на страната,а малко по-ниски те ще са по Черноморието под влиянието на бризовия вятър.Температурата на морската вода е 26-27 градуса.Това каза синоптикът от НИМХ Анастасия Стойчева в ефира на БНТ 1.

Тази седмица ни очаква захлаждане.

Днес,за кратко над планинските райони на Западна България ще се развие купеста облачност.Почти няма да има валежи и само на изолирани места в планините на Западна България е възможно да превали съвсем слаб дъжд.

Времето ще се задържи предимно слънчево с високи температури.Временно увеличение на облачността ще има към края на седмицата,главно над планините над Западна България.Сутрините над Черноморието ще започват за кратко с незначителна облачност,която бързо ще се разкъсва и намалява,но като цяло ще остане слънчево.Температурите тази седмица ще са между 28 и 33 гадуса.Сутрешните температури вече няма да са толкова високи,като в котловините те ще са между 10 и 12 градуса,а в по-голямата част от страната между 12 и 17.

Септември ще остане с по-високи температури от обичайните.

Около 14 септември се очаква атмосферно смущение,което ще доведе до образуване на облачност и валежи на отделни места.На 15 септември не се очакват валежи.

Времето от 21 до 27 септември ще е благоприятно за плаж.Температурите бавно ще се понижават с напредването на месеца.Ще има дни с повече облачност и валежи.Слани не се очакват,тъй като няма да има толкова ниски температури за образуването им.През втората половина от септември ще има мъгли само за кратко в котловините.

До около 14-15 септември температурите ще се задържат между 25 и 30 градуса,а на места и над 30.След това градусите още малко ще се повишат.

Периодът от 9 до 14 септември валежите ще са изключени,а температурите ще са сравнително високи.Сутрешните температури ще са около 15 градуса,като по-високи ще са по Черноморието около 20 градуса,а в котловините между 10 и 12 градуса.