Хартиени сламки произведени в Европа

1
153
Добави коментар
maznio007
maznio007

Хартиените сламки са биоразградим продукт за масово използване, който ще намира все по-широко приложение. Те подлежат на рециклиране заедно с останалата хартия и картон, освен това са компостируеми.

В началото на 2021 година се забранява с европейска директива продаването на пластмасови изделия за еднократна употреба с кратък живот в Европейския Съюз. Тази регулация засяга пряко мащабите на използване на пластмасовите сламки и техния нов заместник – хартиените сламки.

 

 

Най-важните параметри, с които българският потребител трябва да се съобрази при избора на доставчик на хартиени сламки са: вида на хартията, използваното лепило, вида на опаковката на самата хартиена сламка, ако има такава и не на последно място при използването на печат върху сламката – вида на мастилата. Пазарът в България е добре подготвен и вече се предлага голямо разнообразие хартиени сламки във всякакви размери и цветове, внос или родно производство. Всички ли обаче са достатъчно качествени и безопасни и можете ли да рискувате вашето и на клиентите си здраве?

Европейки производител на хартиени сламки BLACK-SYSTEM

Представяме ви BLACK-SYSTEM – съюз на производители от Франция, Австрия и Словакия, специалисти в производството на хартиени сламки за напитки. Компанията произвежда и доставя хартиени сламки с отлично качество на всички фирми от бранша и дистрибутори на напитки и храни.

Транспортирането на сламките за напитки, произведени в Азия от хартия или бамбук, които се доставят главно по въздух до Европа, е толкова нерентабилно, колкото и производството на пластмасови сламки или сламки от биопластмаса в Европа. Това е вдъхновило екипа на BLACK-SYSTEM да стартира първото си производство, част от своята европейска мрежа в предградие на френската столица. Целта е да се произвеждат хартиени сламки и да се доставят на къси разстояния. Идвайки от хранително-вкусовата промишленост, основателите на компанията Бернхард Брандщетер и Франк Шойнеман, както и целият екип, са много добре запознати със законодателството, свързано с храните (FoodLaw) и въглеродните емисии по време на производството и транспорта.

Производствени помещения на BLACK-SYSTEM

Производствените помещения на BLACK-SYSTEM съответстват на изискванията, прилагани в хранително-вкусовата промишленост, дори и да не са изрично упоменати от законодателя. Всички сътрудници се ангажират с безопасността и хигиената по време на целия производствен процес. BLACK-SYSTEM използват суровини със значително по-високо качество от средното ниво на пазара. Сертифицирането по ISO 9001 и сертифициране на системата за безопасност на храните (FSSC) 22000 (съответства на BRC и HACCP) продължава. Това включва автоматична проследяемост на всяка производствена партида – от суровината до клиента.

Материали за хартиените сламки

За производството на хартиените сламки се използва FSC или PEFS сертифицирана хартия с европейски произход. Това е гаранция за трайно управление на горите и борбата срещу обезлесяването. Мастилата и лепилата съответстват на европейските разпоредби за храните и околната среда. Сертифицирането на хартиените сламки става чрез независими институти. Доставките са на регионално ниво, за да бъде намален въглеродния отпечатък върху природата. BLACK-SYSTEM създават производствена мрежа с нови фабрики на разстояние от около 500 км, засега във Франция, Австрия и Словакия, а по-нататък в цяла Европа – там, където техните клиенти са установени.

 

 

Общи параметри на предлаганите хартиени сламки от BLACK-SYSTEM

Диаметър и дължина: Хартиени сламки с диаметър 6 мм или 8 мм и дължини 145 мм, 195 мм и 245 мм.
Дизайн на сламката: Стандартен дизайн с печат, дизайн с бранд на клиента, неутрални (бели).
Опаковка: Картонена кутия със 140 или 250 броя сламки в зависимост от вида и размера.
Допълнителни възможности по заявка: Сламките могат да бъдат индивидуално опаковани в хартия. Възможни са други формати и опаковки по заявка.

В момента налични на склад в София са следните продукти:

сламка с диаметър 8 мм, дължина 145 мм – черен цвят
сламка с диаметър 6 мм, дължина 195 мм – бял цвят
сламка с диаметър 8 мм, дължина 245 мм – черен цвят
сламка с диаметър 8 мм, дължина 245 мм – двуцветни – синьо/бяло, зелено/бяло, оранжево/бяло, лилаво/бяло, червено/бяло, жълто/бяло

Хартиените сламки са подходящи за фирми, предлагащи кетъринг услуги, барове и ресторанти, хотел, търговци на едро, производители на напитки и др.

За повече информация и заявки: Блек-систем България ООД
гр. София
ж.к. „Яворов“,
ул. „Младен Павлов“ № 1
Тел.: 0888 504 347