1️⃣ Varna.LINK

1
517
Добави коментар
zapoznaise

НОВИ ПУБЛИКАЦИИ?

Loading…

Пътуване до Лондон

Лондон -Град, събрал в себе си два древни града- Лондонското Сити(the City of London) и град Уестминстър(the City of Westminster), където са разположени парламента и повечето правителствени сгради. Днес Лондон е най-големият град във Великобритания, както и в цяла Европа. Събрал в себе си богата история, разкривайки я чрез всички забележителности, архитектурни постройки и атракции.
Разположението на Лондон от двете страни на река Темза е предпоставка за чести валежи целогодишно- това е част от чара на града, а най-топлият месец е юли.
Първият град в света, който има изградено метро е всеизвестен със своя градски транспорт. Не пропускайте да го използвате, защото емоциите, които предлага са много забавни и запомнящи се. Особено известните червени двуетажни рейсове(Hop On, Hop Off), от които ще видите част от забележителностите на града.
Считайки се за скъпа дестинация, Лондон предлага на своите посетители голям брой места, в които достъпът е безплатен. Важно е добре да планирате вашите обиколки, защото градът е голям и лесно може да направите повече разходи за пътуване. Голяма част от забележителностите са разположени в централен Лондон.
Една от най-популярните атракции, която ще ви предложи панорамна гледка е Окото на Лондон(The London Eye)- най-голямото колело в света. Смяната на охраната пред Бъкингамския дворец(Buckingham Palace) е красива царствена церемония, която заслужава да й отделите малко време.
Като пресечете реката по Тауър Бридж(Tower Bridge) ще откриете Лондонската кула(Tower of London)- свидетелят на голяма част от историческите събития, се издига грандиозно в града. В центъра й ще откриете прочутата Бяла кула(White tower). Кървавата кула(Bloody Tower) е значима част от миналото.
Лондон разполага с богат набор от музеи и галерии от световна класа, с богати колекции: Националната галерия(National Gallery); Shakespeare’s Globe Theatre and Exhibition; Британският музей(British Museum); Natural History Museum; Science Museum; Tate Museum- дом на модерното изкуство. Изкарайте един забавен престой в музеят на Мадам Тюсо(Madame Tussauds) с восъчни фигури на известни личности.
Във всяко кътче на този град ще откриете някоя забележителност, за това е добре да отделите максимално време за разходки, за да сте сигурни, че няма да изпуснете нещо.
Най- евтино може да си резервирате самолетни билети до Лондон на нискотарифните компании wizzair, easyjet и ryanair (от Пловдив). И не забравяте че колкото по-рано резервирате вашия полет толкова и цената е по изгодна.
Източник: www.hote.li