Следващият полет на пилотиран кораб Крю Драгън остава планиран за 23-ти октомври

1
135
Добави коментар
redbul80
redbul80

18 септември 2020 г. 15:00 ч. Съгласно информация от журналиста Ерик Бъргър, който е в контакт с представители на космическия отрасъл на САЩ, вторият пилотиран полет на „Крю Драгън“ остава насрочен за 23-ти октомври. Стига, разбира се, метеорологичните условия да са благоприятни. 

Чудесно е да научим, че няма отлагания в графика. НАСА и СпейсЕкс изказват увереност, че датата е постижима.

Със старта на „Крю Драгън“ в космоса ще полетят астронавтите на САЩ Шанон Уокър, Виктор Гловър и Майк Хопкинс. Към тях ще се присъедини и японецът Соичи Ногучи. Така за пръв път корабът на Илон Мъск ще извози чуждестранен астронавт. 

Уокър, Гловър, Хопкинс и Ногучи ще се присъединят към Сергей Рижиков, Сергей Куд-Сверчков и Кейт Рубинс, които ще излетят (също през октомври) с руския кораб „Союз МС-16“. Това ще е новата дългосрочна експедиция на Международната космическа станция, която се очертава да прекара половин година в космоса.

Настоящият екипаж на МКС, състоящ се от Крис Кесиди, Анатолий Иванишин и Иван Вагнер, ще се завърне на Земята на 22-ри октомври посредством кораба „Союз МС-16“. 

Кадър от успешното приводняване на кораба „Крю Драгън“ с астронавтите Боб Бенкен и Дъг Хърли на 2-ри август. Photo credit : NASA TV