Как можем да печелим пасивни приходи от Binance

1
245
Добави коментар
trifonoff
trifonoff

Най-голямата и разпознаваема борса за криптовалути: Binance (www.binance.com) се превръща в платформа предлагаща все по-обширен набор от финансови услуги на своите потребители. Кои са вариантите при които можете да печелите доходност пасивно и какви са рисковете свързани с тях

Спестовни сметки – можете да прехвърлите крипто активите си в така наречените: „Save accounts“ и да получавате лихва върху тях.  2. Стейкинг: да купите крипто валута, която функционира на принципа: „Prove of stake“ и генерира възвръщаемост чрез така наречените: мастърнодове (masternodes). 3. Да ползвате автоматична система (бот), която да търгува от ваше име и за ваша сметка с предварително зададени параметри.

 

Спестовни сметки

Когато сложите пари (криптовалути или евро) в спестовна сметка в Binance ви им позволявате да дават вашите средства на заем на други потребители срещу лихва. Реално вие получавате тази лихва без комисионната, която от борсата си удържат.Освен криптовалути – може да получавате лихва и от евро или от криптовалута, която е вързана с американския долар като: USDT, BUSD, DAI, USDC (това реално е все едно да имате спестовни сметки в долари). Възможните варианти са два: 

Flexible savings: можете да депозирате и да теглите по всяко време, като лихвата ви се начислява и изплаща на дневна база.  Locked savings: парите ви са заключени за определен период от време (който вие избирате: към момента може да е: 7, 14, 30 или 90 дни) и можете да изтеглите парите си след приключването на този период.

Това би могло да е добро решение, ако така или иначе имате някакво количество от основните криптовалути, което държите като дългосрочна инвестиция. Така, освен потенциалния ръст на държаните от вас криптовалути – ще получавате и лихва върху тях. Би могло да е вариант и ако имате спестявани в долари или евро и искате да получавате значително по-висока доходност от банковата.

Стейкинг

Какво е: „стейкинг“ можете да прочетете тук: https://transact.cash/kak-da-pechelim-s-staking-masternodes/ Предимствата на това да ползвате Binance вместо да създавате собствени мастърноди е основно в това, че минималните суми са много малки и по този начин можете със значително по-малък бюджет да инвестирате в повече криптовалути. Вариантите, които предлагат за момента са три:

Locked staking е когато трябва да блокирате дадена сума от желаната от вас криптовалута за определен период в който няма да можете да я търгувате или изтеглите. Flexible staking – той се случва автоматично и е достатъчно просто да притежавате минимума от дадената криптовалута (която подлежи на стекване) и ще получавате месечно възнаграждение за което. Естествено тук възнагражденията са по-малки от locked staking, но можете да търгувате и да теглите крипто активите си по всяко време. DeFi staking – е относително нов продукт (към момента на написване на статията) и предлага финансови услуги през така наречените: „smart contracts“.

Стейкинг продуктите са по-подходящи за хора с опит в света на криптовалутите и такива, които търся по-висока възвръщаемост с по-рискови активи. От друга страна, ако вече притежавате монети (които поне ние смятаме за много перспективни и достатъчно сигурни)  като: EOS, Stellar, Tezos, Tron и NEO – можете просто да ги прехвърлите в Binance и да започнете да получавате доходност от тях.

Автоматична търговия

Можете да ползвате бот, които да търгува вместо вас при зададени параметри и настройки, които вие заложите. Има много варианти при които с много ниско рискова стратегия да постигате доходност между 3-5% на месец. Повече информация можете да намерите тук: https://transact.cash/operators/bots/ 

Това е много рисков вариант и подходящ само за напреднали потребители. Препоръчваме ви, ако решите да пробвате да стартирате с малка сума 30-40$, да разучите и да тествате различни стратегии преди да вложите по-големи суми. Имайте на предвид, че тези потребители, които наистина са разработили печеливши стратегии е малко вероятно да ги споделят свободно в интернет, тъй като колкото повече участници на пазара ползват дадена стратегия, толкова по-малко печеливша става тя. 

Повече на: www.binance.com

Статията е изцяло информационна. Не съветваме никой да инвестира без да напълно запознат с всички правила и условия на компанията, като и с потенциалните рискове.