Д-р Неделя Щонова разтърси всички с покъртителна история! (виж тук)

1
230
Добави коментар
slavchev
slavchev

Покъртителна история разказа д-р Неделя Щонова на зрителите и последователите си в мрежата.

За щастие, тя е с добър край. От 365 Новини предаваме думите й без редакторска намеса:

“Ще ви разкажа историята на Таня Станчева. Още един човек Феникс, с когото съдбата ме среща.

2015 година Таня е диагностицирана с рак на дебелото черво. Тогава тя е на 38 години. Минава през всички кръгове на ада – болки, колоноскопия, тежи 40 килограма, операция, колостома – специална залепящи се за кожата на коремната стена и около отвора, торбичка, която събира чревно съдържимо, друга операция, отрязват един метър от червото й.

2016 – 6 месеца химиотерапия.
2017 – сбъдва мечата си – с подкрепата и благословията на цялата нейна задружна фамилия, тя осиновява дете.
Прекрасен Орлин.
Нека е жив, здрав и благословен!

“Тъмнината около мен придаваше особена красота на любовта. Любовта е най-голямата движеща сила във Вселената. Близките ми, семейството, фамилията, това ме спаси. Наплакваха се едно хубаво пред врата на стаята в болницата и влизаха при мен усмихнати.

Вливаха ми всичката вяра и кураж на света. А аз прекрасно знаех, че те плачат горчиво пред врата ми, но те влизаха при мен и ме подкрепяха сякаш бях световен шампион. А не пациент с рак на дебелото черво. Аз плачех вътре в стаята, те плачеха отвън, не пред мен. А заедно, под един таван, плакахме всички заедно само от радост – когато осиновихме Орлин.

Отнасяйте се към болния човек, като към здрав, давайте му тази нагласа. Нека се подкрепяме взаимно, само така се оцелява.

Защото понякога е непоносимо. Но с подкрепата на семейство, фамилията, а и на лекарите, диагнозата рак не е чак толкова страшно нещо. И не те препъва. Напротив, дава ти сили и кураж, след това дори да осиновиш дете. И да му се посветиш като човек и майка, която знае цената на живота.”

Това ми каза Таня.

Днес е Световният ден на сърцето. Тази година той е посветен на сърдечната недостатъчност. Благородното, пълно с любов и вяра сърце е най-доброто нещо, което един истински човек притежава. Сърце, което обича, по-рядко страда от сърдечна недостатъчност. Може би…

Историята, която заедно с Таня разказахме днес в “Духът на здравето” за пореден път показа, че с вяра в ума и сърцето, пък било тя и малка, малка колкото дребно синапено семе, но налична, истинска и силна, та с тая точно вяра се оцелява и в тая точно вяра се корени чудо!”, сподели .

 

Like this:

Like Loading…

Свързани