Близка на Баба Ванга разкри всичко! Ето кой е дал дарбата й

1
171
Добави коментар
slavchev
slavchev

Posted by: clslavchev

in Горещо

03/10/2020

1 Views

Пророчицата Баба Ванга е получила свръхестествената си дарба от ходжа в Битоля, разбра „365novini.com„.

За това свидетелства Фимка, дъщеря на Кристина Михайлова, съседка на Вангелия Гущерова (Ванга) в детството им в Струмица.

„Мама е родена през 1916 година. Като деца са си играли с Ванга, в един двор са живели и пораснали. Майка ми е другарувала с Ванга и съм я питала: – Абе, мамо, как почна тетка Ванга да гледа?“, разказва Фимка.

„Майка ми казваше: – Абе водеха я по ходжи, по църкви, по доктори – да прогледне с очите. Веднъж я водиха в Битоля при прочутия битолски ходжа, той нещо направи. Оттогава тя започна да гледа и пророкува“, добавя още дъщерята на Кристина.

Фимка обаче си спомня, че Ванга не е била съгласна с версията на Кристина.

Една нощ през 1972 г. Фимка спала в къщата на Ванга в Петрич. Били заедно и тя я попитала за ходжата в Битоля.

Според Фимка Ванга се разсмяла. „Ай, горка Кристина, не е вярно това!“, възкликнала пророчицата и разказала своето виждане за това кога и как се е появила дарбата ѝ. „Седя си 1941 г. на тремчето и изведнъж виждам през портата влиза човек на бял кон. Идва до мене и ми казва:

– Аз съм свети Йоан Златоуст. След кратко време ще стане война, желязо ще се топи. А ти ще казваш и за мъртви, и за живи. Не се плаши, аз ще бъда до тебе. След това започнах да сънувам, както ти сега сънуваш. Някой е болен и насън ми идва: “Иди кажи на тия да направят така и така… Ке оздравее!”“, казала Ванга на младата тогава Фимка.

Добавила и как още тогава започнала да предвижда кой от мъжете ще се върне от фронта. На 11 август се навършиха 24 години от кончината на пророчицата Ванга.

Източник: Марица

Like this:

Like Loading…

Свързани