Употребявани компютри Dell

4
125
Добави коментар
vencislava.hristova
vencislava.hristova

Компютърният пазар трябва да предлага всичко за всекиго, според потребностите и възможностите. Това може да се изведе като обобщено мото на по-голяма част от водещите производители в технологичния сектор, стремящи се да запълнят всеки сегмент по веригата на клиентското търсене. Такава констатация се отнася и за компютри втора ръка Dell, тъй като един от лидерите в индустрията има точно такава стратегия. Марката трябва да присъства както в ниския клас на достъпна за повечето хора цена, така и сред най-скъпите серии, предназначени за професионалисти и перфекционисти. И разбира се, да разполага своите предложения, където е възможно между тези две крайности на спектъра.

Защо да си купим компютър втора ръка Dell?

Най-простият отговор гласи: “За да получим високо качество на приемлива цена”. Това не важи чак в такава степен за нискобюджетните варианти на серии като Vostro и Inspiron. При тях цената и на новите продукти е достъпна за повечето потребители, но пък и хардуерът и качеството на работа определено са ограничени. По съвсем друг начин стоят нещата, когато стане дума за Dell Precision втора ръка – употребяван лаптоп от високия клас може да бъде предпочетен от мнозина пред новия компютър от тази линия заради бюджетни съображения. Същото може да се каже и за XPS моделите. А да не забравяме и универсалната серия Latitude, която се разполага в средата на спектъра (заедно с някои от по-добре оборудваните варианти на Vostro и Inspiron) като цена и качество. Магазин за използвана техника PCLife предлага гореизброените компютри втора ръка Пловдив и Стара Загора с гаранция от поне 6 месеца!

Паричната стойност при търсене на втора употреба компютри обикновено е водещ фактор. Но има и други показатели, които трябва да се вземат предвид. На преден план извеждаме понятия като надеждност и издържливост. Такива характеристики важат за много голяма част от продуктите на Dell втора ръка. Тези компютри продължават да работят дълго време на ниво, близко до това, което са демонстрирали при първоначалната си поява. Естествено, за да извършва своите функции оптимално, даден лаптоп трябва да бъде съвестно и редовно поддържан и обслужван. Затова, когато търсите компютри на старо, се доверете на магазин, предлагащ пълно сервизиране и гаранция за работата на машината, поне в първите месеци след закупуването на съответния продукт. Покупка от недоказан източник може да се окаже рискова, тъй като не е придружена от никакъв сертификат за качество.

Лизинг на употребяван компютър – възможно ли е?

А насочване към вторичния пазар може да има и допълнителна финансова привлекателност. Освен че се намират евтини компютри втора ръка, за които се плаща еднократно, има и възможност за сделки на вноски. Някой би казал, че самата идея за компютри втора ръка на изплащане звучи нелепо, но всъщност съвсем не е така. Когато говорим за маркови компютри втора ръка, цената им все така може да бъде непосилна като еднократно плащане за много потребители. Но когато се “разбие” на 3 или 6 вноски, закупуването на супер машина като Dell Precision или Dell XPS не е чак толкова трудно упражнение. Някои модели употребявани компютри достигат цена от близо 1000 лв., затова pclife предлагат и опцията за покупка на лизинг.

Вярно е, че технологиите “стареят” бързо и че това, което до вчера се е възприемало за топ технологично постижение, днес вече е съвсем банален факт. И все пак, ако някога сте си мечтали точно за този скъп компютър на Dell, но не сте имали бюджета да си го закупите, сега получавате възможността да се сдобиете с висококачествен компютър на значително по-достъпна цена.