Как да изпечем фъстъци

1
161
Добави коментар
ivanss
ivanss

Фъстъците са много добър източник на мононенаситени мазнини и са един от перфектните съюзници на здравото сърце. Те разполагат с богат набор от хранителни вещества като витамин Е, ниацин, фолиева киселина, протеини и манган. В допълнение на това, фъстъците предоставят на организъма фенолов антиоксидант и ресвератрол, които се срещат в червеното грозде и червеното вино. 

 Не само, че фъстъците съдържат фолиева киселина, здравословни мазнини, съдържащи се в зехтина, но новите изследвания показват, че тези вкусни ядки са толкова богати на антиоксиданти, колкото повечето плодове.
Печените фъстъци са първият съперник по съдържание на антиоксиданти на къпините и ягодите, и са далеч по-богати на тях от ябълките, морковите или цвеклото. 

 
Изследване, проведено от екипа на Университета във Флорида след редица опити и проучвания са установили, че печенето на фъстъци увеличава с 22 процента съдържанието на антиоксиданти в тях.
Ресвератролът е флавоноид, този хранителен елемент подобрява притока на кръв в мозъка в следствие, на което намалява риска от инсулт с 30 процента.
Той стимулира и освобождава молекулите на азотен оксид в лигавицата на кръвоносните съдове, които сигнализират на околните мускули да се отпуснат и така те се разширяват, а притока на кръв се увеличава.

 Те не само