Тенденции в грима от Седмиците на модата

1
208
Добави коментар
svetla58
svetla58

След като по време на карантината гримовете ни си стояха кротко по рафтовете, то сега всички се възползваме от всяка възможност да експериментираме бюти визията си. На ревютата за сезон пролет-лято 2021 гримьорите също не пропуснаха възможността да се завърнат с пълна сила. Червена очна линия, очна линия стил Нефертити и какво ли още не – всички  продължаваме да носим маски, така че яркият грим на очите е по-актуален от всякога. Ще ви разкажем за най-новите бюти тенденции на модния подиум…

Очна линия стил Нефертити

Абсолютният хит на модните подиуми през сезон пролет-лято 2021 е очната линия с молив по контура. Тази техника е видяна на ревютата на Dior , Giambattista Valli , Chloé. Добре е, че перфекционизмът в грима не е на мода – можете смело да нанесете молив около очите си, дори и да изглежда малко по-небрежно.

Червена очна линия

Гримът в червени нюанси е доста разпространен през този сезон. На ревютата присъстваше не малко червено – както при Шанел, така и при Салваторе Ферагамо.

Класическа черна очна линия

Изчистената очна линия със средна дебелина няма да ни напусне през 2021 година. Такава визия видяхме при Paco Rabbane и Valentino . Както подобава на традиционнaта линия тръгва от вътрешните ъгли на очите и постепенно се разширяват към външните ъгли.

Опушен грим

“Баналният” опушен грим отново е на мода! Или поне такъв извод си правим от шоуто на Chanel. Само че вместо да се фокусирате върху външната сгъвга на клепача, приложете тъмен нюанс и по линията на миглите, така че интензивността на цвета във външния и вътрешния ъгъл да е еднаква. Това подчертава естествената форма и цвят на очите.