Най-добрите плажове близо до Варна

40
584
Добави коментар
zapoznaise

Най-добрите плажове във Варна

В близост до известния град Варна, разположен на брега на Черно море на България, можете да намерите отлични плажове с живописна природа и отлично обслужване. Прочетете информацията за най-добрите в нашата класация.

 Златни пясъци

Златни пясъци е един от най-известните и най-големите морски курорти в България, известен със своите отлични семейни и активни почивки на плажа. Името си дължи на легендата, че на това крайбрежие са били погребани пиратски съкровища, които с времето са се превърнали в златист пясък, покрил цялото крайбрежие по курорта. Плажът се намира на 18 км от Варна, в национален парк.

 Св. Константин и Елена

Константин и Елена е 5 км дълга плажна ивица в най-стария морски курортен комплекс в България – Свети Константин и Елена, разположен до Варна и Златни пясъци. Желанието за тиха, спокойна и комфортна почивка на плажа привлича семейства с деца, влюбени двойки и възрастни хора.

 Варна

Централният плаж във Варна е основната плажна зона на този град. Представлява голяма и комфортно оборудвана брегова линия с леко влизане в морето и чиста пясъчна повърхност, разположена точно в града – на булевард Приморски.

 Албена

Албена е курортен комплекс с голяма и добре поддържана плажна зона, балнеоложки извори, красива природа и пълен набор от услуги, които осигуряват комфортен престой. Плажът се намира в защитена зона на 30 км от Варна и е известен като екологично чист район, маркиран със Синия флаг.

 Шкорпиловци

Шкорпиловци е екологично чист плаж с дължина 13 км, заобиколен от гора. Намира се в едноименното село, на 45 км от Варна. Можете да стигнете до тук от летището с кола, такси или автобус. Поради отдалечеността си от основните морски курорти, Шкорпиловци не е претъпкан, което ще се хареса на всеки, който търси уединени места.