Цитати на Боб Марли

1
356
Добави коментар
wood-vision
wood-vision

Неста Робърт Марли или известен на света като Боб Марли беше един от най-известните музиканти на своите времена. Роден на 6-ти Фебруари 1945 неговата кариера започва в група наречена Wailers през 1963-та.

Неговата музика много се повлиява от потапянето му в Растафарианството през 60-те години на 20ти век. Набирайки популярност като изпълнител Боб Марли прави изключелни парчерта, които слушаме и в днешни дни. Много от неговите думи често се виждат в социалните мрежи като статуси във Facebook, Twitter постове и др.

Чрез него и групата му Реге музиката набра популярност в целия свят с няколко поредни успешни албума, а също така броят растафари се покачва в световен мащаб.

За съжаление Боб Марли умира едва на 36 години от рак, но творчеството му остава завинаги. След смърта му много други изпълнители, някои от които и негови роднини продължиха на популизират музиката и религията му.

Ето и някои от най-популярните му фрази: Когато една врата се затваря, друга се отваря. — Боб Марли Не съди, преди да погледнеш себе си. Не съди, ако не си готов за преценка. — Боб Марли Добрата страна на музиката е, че когато я усетиш не чустваш болка. — Боб Марли По-добре е да се бориш за свобода, отколкото цял живот да живееш като затвроник. — Боб Марли Не вярвай на хората, които си променят чуствата. Вярвай на тези, които остават със същите чуства дори и когато времената се менят. — Боб Марли