Bugatti | Всички модели Bugatti с цена | Спортни автомобили

1
170
Добави коментар
nix4o
nix4o

Ръмженето на двигателя. Адреналинът във вените ви. Тласъкът, който усещате, натискайки газта. Шофирането на Bugatti е несравнимо изживяване, на което си заслужава да се насладите поне веднъж в живота си.

Бързи и страховити, тези суперколи изглежда се противопоставят на традиционните инженерни ограничения и няма да се спрат пред нищо, дори пред законите на физиката, по пътя към целта.  Те са играчките на свръхбогатите, достъпни с цени от над милион долара и елегантност, която не може да се сравни с нищо друго.

Марката Bugatti е известена със спазването на собствени правила на пътя, като многократно прави и нарушава наложените стандарти за технически спецификаци и внимание към детайлите. Качването зад волана на едно от тези животни е мечта за мнозина, но такава, която само един процент може да постигне.

Bugatti е известна с пускането на автомобили, които биха били описани по-добре като произведения на изкуството, отколкото като стандартни превозни средства. В следващите редове ви даваме възможност да разгледате иновативното инженерно майсторство на Bugatti в най-впечатляващите им модели до момента.

Bugatti Veyron: $1.9 Милиона

Колко коли имат нужда от писта, за да се постигнат максимални скорости? Bugatti Veyron, пуснат за пръв път през 2006 г., прави точно това: невъзможно е да карате тази суперкола с високи скорости по стандартни пътища, защото просто ще останете без път твърде бързо. Това е автомобил, с който ще почувствате сякаш летите, изстрелвайки се само с едно натискане на педала. Veyron развива максимална скорост 415км /ч и разполага с двигател с 1001 конски сили, което първоначално го прави най-бързият сериен автомобил в света преди да бъдат създадени неговите наследници. Това е наистина екзотична кола, щателно изработена с пълна гама от впечатляващи технологии.

Придобийте неизбежната увереност на Veyron веднага щом седнете зад волана: натискайки педала ще усетите какво е да управлявате скоростно влакче. Заради невероятните скорости, които развива, много системи и части е трябвало да бъдат разработени от нулата, за да функционират правилно, поставени във Veyron. Той също така разполага с една от най-бързите скоростни кутии в света, мощна спирачна система и аеродинамика, специално създадени за максимални скорости.

Базова цена: 1,9 милиона долараМаксимална скорост: 415км/чУскорение: 0-100км/ч за 2,6 секунди
2.  Bugatti Chiron: $2.9 Милиона

Леко съскане на въздуха е всичко, което ще чуете, когато Bugatti Chiron премине покрай вас. Пуснат в продажба през 2016 г., неговият кратък доклад, според бившия президент Волфганг Дюрхаймер, е достатъчно ясен: той трябва да бъде „по-добър от Veyron във всяко отношение“. И дори да изглежда на пръв поглед невъзможно, Bugatti успя да направи точно това, съчетавайки още по-впечатляващи скорости и ново ниво на огромна мощ в наследника на марката, Chiron.

Това е звяр, който не може да бъде удържан на пътя: този автомобил ще ускори от 0 до 100 км/ч за по-малко от 2,5 секунди. Максималната му скорост е ограничена до 420км/ч но специално създадените по-широки гуми на Michelin означават, че Chiron вероятно може да надвиши и 435км/ч.

Едно е сигурно: Chiron е един от най-високотехнологичните и луксозни автомобили в света, движи със скоростта на светлината, като същевременно поддържа спокойно и безгрижно усещане. Суперколата разполага с 16 цилиндъра в осемлитровия си двигател. Той съдържа в себе си изумителните 1479 конски сили и има способността да се справя с завои със скорост 200 км / ч – по-бързo от максималната скорост на много превозни средства.

Начална цена: $ 2,9 милионаМаксимална скорост: 420 км / чУскорение: 0-100 км/ч за 2,5 секунди

Bugatti Chiron може да бъде открит в няколко разновидности:

Bugatti Chiron Noire: $3.25 Милиона

Специалното издание Bugatti Chiron Noire беше пуснато, за да бъде средна точка между стандартния модел Chiron и „La Voiture Noire“ на Bugatti, най-скъпият автомобил в света с цена от поне 12 милиона долара. Като такъв, Chiron Noire е вдъхновен от елегантното, матово черно тяло и стилни характеристики на La Voiture Noire.

Разбира се, този наистина специален автомобил се предлага в комплект с всички свръхмощни елементи, които се очакват от Bugatti: 8,0-литров W16 двигател с четири турбокомпресора, който може да генерира до 1600 конски сили и максималната скорост, която съответства на тях.

Bugatti Chiron Sport 110 Ans Bugatti: $3.3 Милиона

Три години след дебюта на оригиналния Chiron, Bugatti пусна своя 110 Ans Bugatti като почит към френското си наследство и за да отпразнува своя 110-ти рожден ден. Наред с класическите  си луксозни функции, 110 Ans Bugatti отдава почит на Франция с особен акцент върху цветовете на страната. Трицветният френски флаг се намира върху капачките на огледалата и долната страна на активното задно крило.

Bugatti Chiron Sport: $3.3 Милиона

Истинско чудовище на пътя, Bugatti Chiron Sport е идеалният автомобил за тези, които мечтаят да достигнат максимални скорости с най-лекото докосване. Произведен е като най-добрата супер спортна кола като впечатлява с по-твърдо и леко шаси. Резултатът: още по-рязко управление и вълнуваща пъргавина, подкрепени с уникално луксозния характер на Chiron.

За да изпълни обещанието си да създаде най-добрата спортна супер-кола, Bugatti стигна до крайности, за да намали теглото на този звяр. Марката успя да намали 20 кг от общото тегло на автомобила, превръщайки Chiron Sport в първия сериен автомобил с рамена за чистачки от въглеродни влакна, които спестиха малко над един килограм. Вътрешността на автомобила е също толкова впечатляваща.

Bugatti Chiron Pur Sport: $3.6 Милиона

„Чисто съвършенство“ е лаконичният начин да обобщим Bugatti Chiron Pur Sport. Той е смела еволюция на оригиналния Chiron, която може би е първата суперкола, която демонстрира, че е умишлено по-бавна. Разбира се, „по-бавно“ е относително, когато този модел все още може без усилие да развие до 350км/ч. За разлика от другите варианти на Chiron, Pur Sport е лесен за управление, но не е пистов автомобил. Това е пъргаво превозно средство с изключителна оптимизация и възможност за преминаване през завои без никакво усилие.

Bugatti Chiron Super Sport 300+: $3.9 Милиона

Зашеметяващите скорости са това, с което е известен Bugatti Chiron Super Sport 300+, със своето световно рекордно постижение в пробиването на бариерата от 482км/ч. Въз основа на стандартния Chiron, Super Sport 300+ използва разширени и аеродинамично оптимизирани функции за изключително висока скорост.

В момента се произвеждат само 30 коли от този модел и се очаква да бъдат пуснати през 2021 г. Тази машина е идеален пример за техническо усъвършенстване на марката, майсторска изработка и невероятно внимание към детайлите.

Bugatti Chiron Hermès Edition: $6 Милиона

Чудите ли се кой е перфектния спътник на La Voiture Noire? Това е красивият, бял Bugatti Chiron Hermès Edition. Този единствен по рода си автомобил с бял интериор и екстериор, впечатлява със стъклен покрив с изглед към небето. Този ултраспециален Chiron e собственост на популярния Youtuber и колекционер на суперавтомобили Manny Khoshbin.

Тази суперкола е истинско въплъщение на лукса: боядисана в боя Hermès, покрита с кашмирен плат и завършена с емблемата „H”. Известно е, че тази ръчно изработена суперкола е отнела около четири години, а крайният резултат е елегантност и лукс.

Bugatti Divo: $5.4 Милиона

Ако времето е пари, тогава Bugatti Divo с лекота оправдава цената си. Базиран на Chiron, но обещаващ да постигне още по-бързи скорости, това е произведение на изкуството по пътищата със своите поразителни 1500 конски сили и скорости, които ще ви накарат да преосмислите законите на физиката.

Divo предлага значително по-висока производителност от предишните модели на Bugatti. Тази суперкола има електронно ограничена максимална скорост от 380 км/ч и може да достигне 100км/ч за 2.4 секунди.

Това Bugatti е кръстено на френския пилот Алберт Диво, който е известен с това, че два пъти печели състезанието Targa Florio за марката през 20-те години. Той е с 35 кг по-лек от Chiron, но все пак успява да използва модернизирани версии на всички основни компоненти на автомобила. В света има само 40 коли от модела, като всеки от тях е заявен преди първият дори да бъде изпратен.

Начална цена: $ 5,4 милионаМаксимална скорост: 380 км/чУскорение: 0-100 км/ч
Bugatti Centodieci: $8.6 Милиона

„Centodieci“ се превежда като 110 на италиански, но дори оценяването на тази кола като 110/100, не е достатъчно. Bugatti обединява изключителен дизайн и безупречна технология, за да създаде тази лимитирана супер кола. Този звяр е забележителен по множество начини. Той отдава почит на Bugatti EB110, както подсказва името му, но излиза на сцената като по-елегантен и по-уверен малък брат или сестра на EB110.

Откъде да започнем с най-впечатляващите характеристики на този суперавтомобил? С мощност от 1600 конски сили и предлагащ несравнима скорост и производителност, този автомобил наистина може да ви спре дъха. Той може да ускори от 0-100 км/ч за 2,4 секунди с максимална скорост от 380 км/ч. За по-високи скорости ще отнеме 6,1 секунди, за да достигне скорост от 200 км/ч и 13,1 секунди, за да достигне 300 км/ч.  Тази последна цифра е с 0,5 секунди подобрение спрямо Chiron.

В истински дух на Bugatti, Centodieci се предлага в изключително ограничен брой – само 10 от автомобилите бяха произведени и продадени почти моментално. Наличието на толкова малко автомобили от този модел означава, че марката може да произвежда почти единствени по рода си супер автомобили за всеки нов собственик на Centodieci, като всеки от тях е силно персонализиран.

Начална цена: 8,6 милиона долараМаксимална скорост: 380км/чУскорение: 0-100км/ч за 2,4 секунди
Bugatti La Voiture Noire: $12 Милиона

Според Bugatti La Voiture Noire е най-скъпият автомобил, продаван някога и ще бъде направен само един. Името, в превод от френски, означава „черната кола“ и отговаря на единствена по рода си суперкола, която съчетава скорост, технология, лукс и естетика в нещо толкова впечатляващо. За любителите на автомобилите La Voiture Noire е висшата мода. Неговият ръчно изработен корпус от въглеродни влакна е стилен и неподвластен на времето, с елегантност, която надминава всичко останало в региона.

La Voiture Noire отдава почит на дизайна в стил арт деко на Type 57SC Atlantic, един от най-желаните класически автомобили в света, като същевременно използва Chiron като своя основа. Това е машина с изключителен дизайн и мощност от 1500 конски сили.

Външният вид на колата се допълва от четириядрен турбо W-16 двигател, който достига максимална скорост от 420 км/ч и способност да достига от 0-100 км/ч за 2,5 секунди. Справедливо е да се каже, че La Voiture Noire е по-скоро произведение на изкуството, отколкото традиционна кола.

Начална цена: $ 12 милионаМаксимална скорост: 420км/чУскорение: 0-100 км/ч за 2,5 секунди

Ако сте любител на автомобилите, то няма как да не сте впечатлен от класата и вниманието към детайлите, с които Bugatti изработва всеки свой модел. Всички модели, които описахме, са истинско олицетворение на стил, класа и лукс. Ако автомобилостроенето беше изкуство, то Bugatti може да се определи като автомобилния Ван Гог.