Черните точки – кой е най-добрият начин да се отървете от тях?

2
171
Добави коментар
Necteyn
Necteyn

Представете си, ако акнето беше увито като пурпурен вулкан, който ще избухне, черните точки по носа бяха изключени от вулканите. Въпреки че рядко причиняват възпаление и не са толкова неприятни като пустулите, няма да можете да бъдете уверени в лицето си с лоши черни петна. Така че лесно ли се премахват черните точки и кое е най-ефективното лечение? Ако търсите отговор на този въпрос, моля, прочетете следната статия предоставена от Нектейн.

Какво представляват черните точки? Как се формират?

Черните точки са смес от кератиноцити + мастни жлези + пропионатни метаболити във всеки космен фоликул. Когато маслото се свръхпроизводи, то запушва порите, порите се отварят, което кара горния слой на себума да почернее и да се втвърди поради реакцията на окисляване с въздух, плюс натрупване. кондензация на бактерии и мръсотия. Това обяснява и защо белите точки не променят цвета си, тъй като все още са заобиколени от тънката горна кутикула и не са изложени на въздух.

Черните точки могат да се появят при всички типове кожа, от всички възрасти, но те са по-чести сред тийнейджърите, когато има драстични хормонални промени в тялото. Ето защо, когато остареете, рядко ще видите някой с черни точки по лицето.

Черните точки се наблюдават най-често отстрани на носа, Т-зоната, последвана от челото, брадичката, в някои случаи те могат дори да растат на гърдите, гърба, дори областта точно до ухото. .

Къде се появяват черните точки?

Появата на черни точки се влияе от вътрешни фактори и външни влияния.

(1) Генетичен ген: Може да наследите мазна кожа, суха кожа или големи пори от всеки от родителите. Това прави кожата ви по-податлива на атаки на бактерии и мръсотия, отколкото други видове кожа. Може би много хора не знаят, че и мазната, и сухата кожа са дехидратирани типове кожа. Когато кожата ви загуби баланса между вода и мастна секреция, ще се образуват черни точки. Състоянието на здравата кожа е водно-масленият баланс.

(2) Ендокринни нарушения: обикновено се появява по време на пубертета, когато андрогените се увеличават, причинявайки повече производство на себум, те причиняват запушване, натрупват се на повърхността и създават пъпки. грозна черна глава. Ако приемате определени лекарства, които съдържат кортикостероиди, противозачатъчни хапчета, литий или андрогени, те също могат да бъдат причина за черни точки.

(3) Неподходяща диета и дейности: ако някой има навика да яде много сладкиши, леки закуски, мазни храни, той може да не е просто приятел с черни точки. но също така трябва да съжалявате да приемете много други видове акне по лицето.

(6) Горещо време: Когато температурата на околната среда стане по-висока, секреторната функция на мастните жлези се увеличава, насърчавайки образуването на черни точки. Особено ако често се налага да излизате, излагането на слънце също ще ускори окисляването на маслото, което ще доведе до появата на черни точки скоро.

(4) Неправилни навици за хигиена на лицето:

Използването на неподходяща козметика за грижа за кожата може да увреди кожата, да раздразни и да образува дефекти

Стискането на пъпки води до деформация на съединителната тъкан около порите, неспособна да възстанови еластичността и да се свие обратно до оригинала

Ефективен начин за лечение на черни точки?

Черните точки са трудни за излекуване, искате да се отървете от тях, но проблемът всъщност е невъзможен. Най-доброто нещо, което можете да направите, за да направите кожата си по-добра, е да „направите дългосрочни реформи“ със здравословни навици за грижа за кожата.

Разбира се, няма да ви се налага да живеете с черни точки през целия си живот, повечето хора няма да имат акне до средна възраст. Но не всеки има търпението да изчака дотогава. Проблемът е, че винаги искаме да сме по-красиви и съвършени, когато сме млади.

По този начин, ако кожата на лицето ви случайно се е свързала с черни точки, най-добрият начин за контрол и предотвратяване на растежа им е сериозно да обмислите следните съвети:

Не се опитвайте често да изстисквате и да се отървете от пъпките.

Пъстрените пъпки определено ще разтревожат крайниците ви, искате да ги премахнете възможно най-бързо. Когато се появят черни точки, много хора ще се справят с тях по грешен начин, тези средства могат да бъдат ефективни само за кратко време.

И така, кои са „грешните начини за справяне с черните точки“, които момичетата често правят?

⨯ Използване на игла или ръчно изстискване на пъпки: това ще накара бактериите да проследят кожата на ръцете ви и инструментите, за да причинят възпаление, оставяйки белези, не само това, порите ще станат по-големи. Следователно този първи метод не се препоръчва;

⨯ С помощта на четка, четка: четката само мете повърхността, така че няма да можете да се отървете от пъпки по този начин и има риск да надраскате лицето си;

⨯ Пилинг: използвайте подложки за белене на пъпки или смукателни глави.

Смукателните глави или още наричани „вакуумни помпи за изсмукване на черните точки“ и пъпките са технологични устройства много полезни при отстраняването на черните точки. Такива професионални вакуумни помпи може да намерите в онлайн магазин за красота Нектейн – Necteyn.bg