Чести грешки преди и по време на интервюто за работа

1
123
Добави коментар
prodavalnik.top
prodavalnik.top

Чести грешки преди и по време на интервюто за работа

Закъснявате или подранявате прекалено много

Ако закъснеете е логично, да направите лошо първо впечатление, за това избягвайте да го правите. Възможно е дори да ви отпратят поради тази причина. Не е добре и да подранявате много, защото пък, повечето чакане би ви изнервило и след като влезете за интервюто е чоста вероятно да не се справите.

Не бъдете груби, сдържайте се независимо от ситуацията

Дори още преди да сте встъпили в сградата, посрещача или по телефона, който ви е потърсил за покана за интервю, всяко ваше действие и дума, прави впечатление. В по-модерните и съвременни компании обикновено, човешки ресурси или който отговаря за подбора на персонал притежава и добри познания по психология за да преценява добре кандидатите. Бъдете сдържани, цензурирайте се, дори и да не са ви приели ( нищо не се знае ), не бъдете груби, а учтиви. Ако не са ви взели има причина за това, такъв е светът, не можете да заповядате на някой да ви харесва или да ви вземе на работа, ако той смята, че не сте за неговия екип. Не прекъсвайте интервюиращия, защото това говори за липса на дисциплина и умения да изпълнявате зададените задачи, както и други фактори.

Не забравяйте за какво сте там

Не трябва да забравяте вашата цел, вие реално продавате труда си, тоест търгувате със себе си. Опитайте се да стигнете до край. Имайте в предвид да не се фокусирате твърде много върху личността ви, по скоро във вашите умения. Вие не продавате себе си, а вашите умения.

Добавете щипчица нахалитет

Да, не е шега. За да ви приемат, трябва да сте и леко нахални, така да се каже да се бутате на сила, ако не ви искат. Това в частност влиза в психологията. Ако научите други трикове от психологията, ще ви помогнат много на интервюто за работа. Все пак не прекалявайте с нахалитета, може да се обърне срещу вас, знайте си границите във всяко едно отношение . Правете всичко с афинитет, спокойствие и с усмивка и желание.

Запазете спокойствие

Преди всичко, запазете самообладание, не се притеснявайте, не е края на живота ви, ще има и други. Намирането на работа, не става от първия път и не е лесно за съжаление, дори във съвременен свят изпълнен със много технологии уж за да ни улеснят. Дишайте спокойно, отпуснете се и не се притеснявайте, не се явявате на изпит за диплома, а за работа. Колкото по-концентрирани и спокойни сте толкова по-добре ще се справите. Ако не се получи, продължете нататък.

Не забравяйте да бъдете учтиви, за да им се наврете в очите, изпратете Благодарствен имейл, ако това е възможно и не ги забравяйте напълно, ако там ви се е сторило приятно място на което можете да работите. Изпращайте им имейли, можете допълнително портфолио да им изпращате или видео в което се вижда как работите. Разбира се и не прекалявайте, спазвайте граници.