Каква е ролята на електропастирите в живота на фермерите

1
122
Добави коментар
prodavalnik.top
prodavalnik.top

Ако сте фермер и животновъд, то тогава знаете, колко трудно е да се запазят животните от бягство. Изкарвайки ги на паша, те имат навика да се разпиляват, а Вие трябва да ги гоните, за да ги върнете в стадото. Общо взето нищо ново. Много хора се сбълсквали с това, но продължават да отделят много сили и енергия, за да съхранят добитъка си. За щастие вече не е нужно да тичате по животните, тъй като на пазара се появиха електропастири, с чиято помощ стадото ще остане пълно. Тези иновативни устройства снабдяват огради или въжета с ток и пазаят кравите, овцете, козите и други животни. Ако животното се докосне до оградата, то ще получи електрошок.

Опасен ли е електропастирът за животните?

Не, не е опасен. Електрошокът е лек и служи, за да възпита животните да не бягат. Те няма да се опитат да бутнат оградата, тъй като електричеството им въздейства на психиката. В комплектът на електропастира влизат самото устройство, което се нарича енергизатор, както и подхдоя изолатор. Не на последно място избират размера на огражденията и допълнителни аксесоари, като предупредителна табла за хората, дистанционно управление и други. Монтажът на електропастира се извършва бързо и не крие особени трудности.

Разбира се, ако нямате опит в поставянето на електропастири и не знаете откъде да ги закупите, можете да се свържете с една от топ фирмите на българския пазар – Бентли Фарм, като разгледате сайта им https://elektropastiri.bg, където ще научите всико най-важно за този вид технологии. Там можете да потърсите съдействие от професионален консултант, който ще отговори на всички ваши въпроси. Освен всичко, ще можете да поръчате електропастир директно от дома си, като използвате услугите на онлайн магазина.

За какво друго служат електропастирите?

По-горе стана ясно, че благодарение на енергизатора и оградите, можете да държите животните в зоната за паша. Това обаче не е единственото предимство на електропастирите. С тяхна помощ можете да защитите конюшните на конете, за да не бягат и да не съборят оградите. Можете да предпазите и вашата градина от нашествие на улични кучета или диви животни. Ето защо тези устройства са наистина много полезни за фермерите, градинарите и животновъдите. Вярваме, че информацията, която дадохме е полезна за Вас и ще използвате иновативните технологии по предназначение. Пожелаваме Ви по-малко проблеми с животните и всичко най-добро!