ГЛЕДАЙ ОНЛАЙН: Антъни Джошуа – Кубрат Пулев (WBA, WBO, IBF и IBO тежка катагория) 12 декември

11
675
Добави коментар
trifonoff
trifonoff

Антъни Джошуа и Кубрат Пулев ще се изправят един срещу друг в двубой за за световните титли в тежка категория на WBA, WBO, IBF и IBO.

Срещата трябваше да се проведе седем месеца по-рано, но заради COVID-19 бе отложена от 20 юни 2020 и сега ще се проведе на 12 декември 2020. Сблъсъкът между шампиона и претендента ще се проведе на арена Уембли в събота като само около 1000 човека ще станат свидетели на спектакъла на живо.

Това е първия двубой на тридесет и една годишния световен шампион след победата му в реванша срещу Анди Руис през декември 2019. Ей Джей има двадесет и три официални мача и е спечелил двадесет и два от тях като единственото поражение дойде отново срещу „разрушителя“ в първия им сблъсък. Англичанинът е победил с нокаут в двадесет и една от тях и сега e определен за абсолютен фаворит да спечели. Кубрат Пулев от друга страна е с цели осем години по-голям от своя опонент като за своите тридесет и девет години има двадесет и девет изиграни мача. Кобрата е с актив от двадесет и осем победи като единственото му поражение бе срещу Владимир Кличко, но след това успя да постигне серия от осем поредни успеха. В четиринадесет от тях българинът успява да надвие своя опонент с нокаут. Последния сблъсък на Пулев също е през ноември 2019 като надигра Райдъл Букър и сега ще се опита да завоюва световната титла.

За феновете на бокса това е най-очакваното събитие през тази година и то със сигурност ще бъде предавано онлайн в някой сайтове в интернет. И двамата боксьори са с впечатляваща статистика и въпреки че световния шампион Антъни Джошуа е фаворит едва ли ще има подценяване от негова страна , защото Кубрат Пулев също се намира в добра форма и неслучайно е основния претендент за титлата.