Начало | Модерният блог

4
134
Добави коментар

Тайната сила на златните накити

От хилядолетия насам, златните бижута са символ на престиж и благосъстояние, но те крият в себе си и множество качества, които пряко влияят върху живота на притежателите си и тяхното физическо и психическото здраве.

Каква сила притежават златните бижута?

 Лечебни свойства

Мистични свойства

Амулети и талисмани от злато

Лечебни свойства

Златото е благороден метал, който е изключително устойчив на износване и корозия, не съдържа токсини и притежава ковкост и проводимост, които благоприятстват за широкото му приложение в медицината.

 

Счита се, че е силен антиоксидант, който подобрява паметта и кръвообращението. Използва се за лечение на неврологични и сърдечно-съдови болести, артрит, проблеми с кръвта и кожата. Често срещано е и в зъболечението.

 

Според древната медицинска система Аюрведа, благородният метал има свойството да помага при душевни проблеми и психически разстройства. Вярва се, че то е генератор на положителна енергия и носенето на златни бижута оказва положително влияние върху лечението на заболявания като аутизъм, епилепсия и дислексия.

 

Освен в медицината, златото се прилага и в козметиката. То въздейства върху регенерацията на тялото и спомага за енергийната обмяна на клетките, което го прави идеално средство за подмладяване.  Много популярни личности се доверяват на разкрасяващите  способности на златото и се подлагат на различни процедури, при които то заема главна роля.

 

Красивият метал е мощно оръжие срещу бръчки и акне, има детоксикиращо действие и подобрява кръвообращението като захранва кожата с кислород. Използва се също за борба с косопада и белите коси.

Мистични свойства

Златото се определя като магически метал свързан с Божествената сила и управляван от Слънцето.
То привлича положителна енергия и носи богатство и късмет. Предпазва и пречиства от отрицателни влияния, и е идеален материал за изработване на амулети и талисмани.

 

Златото се свързва с природния елемент Огън и вибрациите на числото две.
Съчетано с други кристали и камъни, златото пречиства чакрите и ги балансира. Влиянието му е най-силно свързано с шеста чакра на Третото око и четвъртата Сърдечна чакра.

Вярва се, че Бялото злато съчетава в себе си силите на Слънцето и Луната, а розовото се смята за символ на духовния живот.  

Златните накити имат най-благоприятно въздействие върху зодиакалните знаци Лъв, Овен и Телец.

Амулети и талисмани от злато

Както вече споменахме, златото често се използва за създаване на различни талисмани и амулети.

 

По-чувствителните хора, които трудно контролират емоциите си, работят под силен стрес или имат променливи настроения, могат да носят златни колиета, които ще им донесат спокойствие, ще ги пречистят от натрупаното напрежение и ще подобрят настроението им.  

Самоуверените и активни хора е добре да носят златни пръстени. Така те ще засилят своята решителност и лесно ще достигнат набелязаните цели. Златните пръстени привличат богатството и късмета, и помагат със справянето с всички трудности и препятствия по пътя към успеха.  

Златните обици са подходящ талисман за младите момичета. Красивите украшения помагат на жените да се чувстват свободни и уверени в себе си, да се отърсят от комплексите си и да бъдат смели при вземането на решения. Вярва се, че златните обици могат да привлекат и подходящ любим.

По-артистичните хора, които се занимават с изкуство, могат да носят златни гривни, които ще им донесат вдъхновение и ще засилят тяхната креативност.