Симплекс си партнира с Виза за издаване на крипто дебитни карти

1
122
Добави коментар
tipstersinvest
tipstersinvest

Доставчикът на услуги фиат-към-крипто Симплекс подписа партньорство с Виза, за да даде на клиентите си възможността да издават крипто дебитни карти.

Над 200 компании-партньори на Симплекс вече могат да предлагат крипто дебитни карти на своите клиенти. Това потенциално дава възможност за по-голямо приемане на криптовалутите за транзакции на дребно.

Развитието е в резултат от подписаното партньорство между Симплекс и Виза, обявено в понеделник. Симплекс и услугата ѝ фиат-към-крипто вече е основен член на Виса в Европа.

Говорител на Симплекс обясни пред Койнтелеграф, че партньорството е сериозен тласък за бизнес-към-бизнеса на компанията. „Членството е това, което ни дава възможност да се разпространим към нашата партньорска мрежа, като по същество дава на всеки партньор на Симплекс възможността да предлага крипто или фиат Виза карти.“

За основателя и главен изпълнителен директор на Симплекс Нимрод Лехави партньорството с Виза е важна стъпка в плановете на компанията за осигуряване на по-голям достъп до цифровите валути. Още през октомври Симплекс добави функция за теглене на Тетер към евро в своята платформа.

Крипто дебитните карти остават важен компонент за осигуряване на „подобно на фиат удобство“ за харчене на криптовалути онлайн или във физически магазини. Всъщност увеличеното използване на дигитални валути за микротранзакции остава един от еталоните за измерване на крипто приемането.

През 2020 г. редица крипто компании започнаха да пускат дебитни карти, които позволяват на потребителите да харчат крипто. Binance Card е най-новата версия, изпратена до европейските клиенти през декември. По-рано същия месец кредиторът BlockFi обяви собствена програма за карти.

Симплекс се присъединява към Койнбейз в редиците на крипто-компаниите, получаващи статут на основно членство. Борсата достигна същия етап през февруари, въпреки че все още не е използвала пряко възможността, тъй като нейните карти остават издадени от трети страни доставчици.

Източник