Уникално чудо откриха под китайска пирамида на над 100 хиляди години

1
233
Добави коментар
albenapet
albenapet

Невероятна находка под китайскатата пирамида отключва хиляди въпросителни. Кой би могъл да построи такава сложна конструкция преди 150 хиляди години, ако тогава хората само започнаха да използват огън? 

Тръбите на Байгонг се считат за една от най-големите загадки до момента. Те се намират в пирамида на върха на връх Байгонг в северозападен Китай.

Пирамидата е била разрушена и е останала само малка част от нея.

В единствената пещера специалистите откриха мрежа от тръби с диаметър 30 ​​сантиметра. Изкачват се в планината и никой не знае къде точно водят тези тръби. В същото време те са направени от материал, за който никой от учените не знае.

Някои археолози предполагат, че тези тръби са използвани за транспортиране на вода. Тази теория частично се подкрепя от факта, че на бреговете на езерото Тосон, което се намира недалеч от пирамидата, са открити железни тръби с различен диаметър.

Експерти от Пекинския институт са анализирали тези артефакти и са установили, че възрастта им достига 150 хиляди години. В допълнение към известни материали, те съдържаха и 8% от все още неизвестни материали. Подобна находка обърка учените, защото първите хора на тези територии се появиха буквално преди 30 хиляди години и това бяха главно номадски племена.

Източник:https://albenap.bg7.eu/555523/

Continue Reading