Антон: Какво пречи Балканджи Йово на политиците безродници?

1
113
Добави коментар
albenapet
albenapet

Днес Антон Хекимян отново взриви ефира на Би Ти Ви!

Има ли тенденция нарочно да се постъпва така, че децата ни да забравят един цял период от българската история – периода на турското робство, онези страшни 500 години, попита журналистът.

Има ли тенденция умишлено да се преправя българската история?

Да ни направят безродници, хора, забравили българските корени и българския дух?

Защо махнаха точно Балканджи Йово?

Защото се говори за турско робство, за клане, за взимане на Яна като робиня и недаването й от страна на брат й, Балканджи Йово – „на турска вяра”?

Защо умишлено се свалят от учебниците точно тези произведения, в които се говори са турското робство?

Защо махат „Вятър ечи, балкан стене“, „Къде си, вярна, ти, любов народна?“, „Родната реч“, „Даваш ли даваш, Балканджи Йово, хубава Яна на турска вяра“, а „История славяноболгарская“ на Пайсий я местят буквално като ненужен парцал, неизвестно къде…?

Хекимян засипа ефира с въпроси, на част от които и сам даде отговор.

Политиците ни ги е страх да споменават турското робство, раболепничат и са готови да затрият българската история заради временни интереси – най-вероятно финансови, най-вероятно продажнически.

По инициатива на Антон Хекимян, от днес Би Ти Ви започна новата си рубрика „Заличената памет”, в която деца рецитират знакови, култови български произведения, вече свалени от учебните програми.

Едно момче с арменска кръв се оказа НАИСТИНА ГОЛЯМ МЪЖ И ГОЛЯМ БЪЛГАРИН, който показа, че може да се бие като истински лъв за българщината, за да е жив и непокътнат българския дух!

Източник:https://albenap.bg7.eu/555641/

бутони за споделяне

Continue Reading